sunt angajat in perioada de proba,am nevoie de previz daca vreau sa plec? daca doar anunt ca nu mai vin la lucru dintr-o anumita zi poate sa-mi opreasca din drepturile salariale?
puteti inceta raporturile de munca la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat contractul de munca . Pe parcursul perioadei de proba doar angajatorul va poate notifica si va poate inceta activitatea.
Conform art. 31 (3) oricand in perioada de proba contractul de munca poate inceta la initiativa oricarei parti , prin notificare si fara a fi necesara motivarea acesteia .
"Art. 31 (3) : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. "
In concluzie, dat fiind ca sunteti in perioada de proba, puteti anunta ca nu mai veniti dintr-o anumita zi insa faceti o notificare scrisa angajatorului in care specificati ca din data X nu mai veniti la munca. In ceea ce priveste drepturile salariale, veti fi remunerat pentru perioada in care ati lucrat . Exista si anumite sume care vi se pot retine pentru cheltuielile facute in interesul Dvs. (de ex. cursuri platite de angajator) daca in contractul de munca sau contractul colectiv de munca se prevede acest lucru .
Nu va poate opri nimic din salariu .. angajatorul este obligat sa va achite drepturile salariale aferente perioadei lucrata , pana la data incetarii c.i.m.
In cazul in care notificati angajatorul, in baza art.31 alin.3 C.mun., incetarea raportului de munca se face fara efectuarea unui preaviz ..
Demisie
maruska
sint in perioada de proba la o firma,am contract de munca.as dori sa plec pentru ca angajatorul nu isi respecta sub nici o forma obligatiile din contrct ... (vezi toată discuția)