avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca - neprezentare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca - neprezentare salariat

Buna dimineata. Ieri am incheiat un contract de munca cu un viitor salariat, semnat de catre el,aseara tarziu am transmis revisalul si acum dimineata am fost anuntata ca nu se prezinta la munca. Ce solutie am? Ii fac incetare in baza carui articol? Iar in declarati 112 nu va aparea salariatul,efectiv nu lucreaza nici o zi.
Multumesc! O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 23 Mai 2017
1. In cazul dvs., sunt aplicabile prevederile art.31 alin.3 C.mun., si anume :

Art.31
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

Notificarea o faceti in dublu exemplar. Din care unul ii revine salariatului dupa inregistrarea lui la angajator.

2. NOTIFICARE nr. …../.....................
PRIVIND INCETAREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
IN PERIOADA DE PROBA

Avand in vedere prevederile contractului individual de munca inregistrat in Registrul de Evidenta a Salariatilor cu nr. .................. intre S.C. ....................... - in calitate de angajator, si domnul/doamna ...................... - in calitate de angajat, cu functia de ...................................,
Tinand cont ca, potrivit contractului individual de munca, perioada de proba aferenta acestuia este de ...................zile calendaristice/lucratoare,
Luand in considerare art. 31 alin. 3 - Codul Muncii care prevede ca “pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia”,
Prin prezenta va aducem la cunostinta hotararea de a inceta contractul individual de munca incheiat cu dumneavoastra, incepand cu data de ......................., conform prevederilor art. 31 alin. 3 din Codul Muncii.

Angajator
……………………………..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am un angajat de 3 saptamani care nu a dovedit ca este apt pentru postul pe care il ocupa (sofer). Are perioada de proba 90 de zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)