avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare dupa concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare dupa concediu pentru cresterea copilului

Bună,

Am 3 înterbări:

1. Cum se impacă reglementările acestei OUG - "Prin art. III, pct. 17, articolul 18 alin. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (care priveste persoanele ai caror copii s-au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv). Astfel, prevederile mentionate anterior se modifica si au urmatorul cuprins: “Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.” - cu prevederile Legii 188/1999, privind conditiile de promovare in grad: "art. 65, (1) c) sa fi obtinut cel putin calificativul bine la evaluarea performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristice?
Am fost 4 ani în concediu de creştere a copilului, am revenit la muncă la mai 2012. Înainte de concediu am avut 3 ani ca asistent si acum aş vrea să pot trece la principal, dar din cauză că nu am evaluare, nu pot, dar atunci se pare că trebuie să mai stau ca asistent încă doi ani....deci, dacă e aşa, ce au dat cu o mână, cu cealaltă au şi luat....
În cazul acesta nu se poate să rămâne valabile (să ia în seamă) evaluările înaintea concediului. ???

2. Pentru mine constituie vechime în specialitate toti 4 ani (2008 aprili - 2012 mai) sau numai de când a apărut legea, adică de la 2012 ianuarie până la 2012 mai?

3. Aici la locul de muncă ei au ceva contract cu BancPost si acolo virează slariile.
Eu am card BCR. ªi zic ei, că nu pot să transfere salariul meu acolo din cauza contractului şi a indicaţiilor primite de sus. (Sunt funcţionar public)
Se poate aşa ceva?

Mulţumesc!
nu puteti fi promovata, intrucat se iau in vedere evaluarile profesionale din ultimii 2 ani. :)
Înţeleg. :(
ªi la celelalte 2 înterbări?

2. Pentru mine constituie vechime în specialitate toti 4 ani (2008 aprili - 2012 mai) sau numai de când a apărut legea, adică de la 2012 ianuarie până la 2012 mai?

3. Aici la locul de muncă ei au ceva contract cu BancPost si acolo virează slariile.
Eu am card BCR. ªi zic ei, că nu pot să transfere salariul meu acolo din cauza contractului şi a indicaţiilor primite de sus. (Sunt funcţionar public)
Se poate aşa ceva?

legea nu se poate aplica retroactiv, asa ca, veti benificia de prevederile legii noi, de la data intrarii in vigoare a acesteia, adica din ianuarie 2012 incolo.
la pct 3, nu stiu ce sa va raspund, un contabil ar fi mai priceput...insa inclin sa cred ca daca s-a facut contract cu o banca...acesta trebuie respectat, institutia nu are obligatia sa va plimbe banii prin cate conturi.... :)
daca o luam asa cu plimbatul....nu cred ca aveti dreptate pentru nici nu sunt obligata sa -i am pe card unde vrea conducerea ... ca poate conducerea a facut contract la banca respectiva si a avut ceva facilitati(se practica)...sa va dea in mina(exista o sentinta a curtii constitutionale care spune ca nu e obligatoriu sa imi vireze banii pe card).Deci daca nu e obligatoriu sa-i vireze pe card,(salariatul poate opta) inseamna ca trebuie sa-i vireze la ce banca doresc eu.
Eu am mai găsit şi asta:
citat de aici: [ link extern ]
"Titlu/Subiect: promovare functionar public dupa perioada de concediu de ingrijire copil
buna ziua.eu sunt functionar public, momentan ma aflu in concediu de ingrijire copilsi as avea o intrebare. in mai 2010 ar fi trebuit sa dau examen pentru trecerea in urmatorul grad profesional, de la asistent la pricipal. in aceeasi luna eu am nascut si prin urmare nu am mai putut sustine examenul desi indeplineam toate conditiile din Legea 188/1999. m-am interesat si mi s-a spus ca in mai 2012 cand revin la serviciu nu pot da examen pt ca nu am evaluari in ultimii doi ani calendaristici, cf art. 65 din lg 188/1999, ceea ce nu mi se pare in regula, avand in vedere ca atunci indeplineam conditiile . multumesc"
"avocatPetre [14-12-2011]
cand reveniti la serviciu, daca nu vor sa va primeasca la examenul de grad, puteti contesta cu succes in instanta decizia intrucat contractul dvs a fost suspendat si din acest motiv raman valabile evaluarile anterioare"

Nu ştiu....ce părere aveţi?.

Alte discuții în legătură

Salariu cash bugetar blueblue blueblue Se poate? Din cate stiu era neconstitutional sa obligi un bugetar sa-i virezi banii pe card. (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind legea 188/1999 brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65 [i]\"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)