avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariu cash bugetar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariu cash bugetar

Se poate? Din cate stiu era neconstitutional sa obligi un bugetar sa-i virezi banii pe card.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
blueblue, utilizator
Cel mai recent răspuns: rianaadnana , utilizator 20:52, 20 August 2010
Da, aveti dreptate!
Curtea Constitutionala a admis, în 16 iunie 2009, o excepţie de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului şi a constatat că prevederile articolelor 5-8 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 149/2007 referitor la aprobarea unor măsuri în domeniul finanţelor publice neconstituţionale.

Curtea Constituţională a analizat sesizarea şi a decis că aceste prevederi încalcă dreptul de proprietate şi Protocolul adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Potrivit acestuia, "orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru cauză de utilitate publică şi în condiţiile prevăzute de lege şi de prevederile generale ale dreptului internaţional".

Curtea Constituţională a statuat că plata obligatorie a salariilor personalului din instituţiile publice pe card este neconstituţională pentru că, prin comisioanele impuse, se diminează din drepturile salariale.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
florisiris, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.

Cunoasteti in practica daca se intampla acest lucru? Stie vreun coleg functionar vreun caz de plata cash?

Va multumesc.
Da eu am facut cerere catre primar si mi s-a aprobat sa-mi ridic salariul de la casieria primariei.Apoi am fost la banca la care am fost obligati sa ne inscriem si am facut o cerere de lichidare a contului.In prezent imi ridic salariul chiar in data de salar de la casieria primariei.Numai bine asa iau salariul mai repede decat colegii mei care iau banii cu card.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Probleme ridicare salariu alex_gav alex_gav Am si eu o intrebare: - lucrez la o unitate publica care plata salariului o face prin card bancar la o banca. In urma pierderii cardului de salariu si a BI. ... (vezi toată discuția)
Dreptul angajatului de a alege banca pt salariu casutza casutza Buna seara, Doresc sa stiu: 1. Daca un angajat la stat (functionar public) are dreptul sa-si aleaga banca la care sa primeasca salariul? 2. Angajatorul de ... (vezi toată discuția)