avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii probleme ridicare salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

probleme ridicare salariu

Am si eu o intrebare:
- lucrez la o unitate publica care plata salariului o face prin card bancar la o banca. In urma pierderii cardului de salariu si a BI. am facut o cerere scrisa si inregistrata catre unitatea la care lucrez prin care specificam ca mi-am pierdut cardul si solicitam ca plata salariului sa se efectueze prin casieria unitatii. Raspunsul pe care l-am primit (verbal) a fost acela ca nu se poate deoarece nu da voie trezoreria. As dorii sa aflu daca este adevarat si ce legislatie sau norme prevede acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: potpal , utilizator 17:13, 11 Septembrie 2010
Buna ziua !
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 149/2007 referitoare la obligativitatea plăţii drepturilor salariale prin card a fost declarata neconstituţionala.Curtea Constituţională a decis că aceste prevederi încalcă dreptul de proprietate, dar şi Protocolul adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, potrivit cărora „orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale.
Solicitati raspuns scris ( sau copie a cererii dvs. cu nr. de inregistrare) si actionati in instanta angajatorul .....
Va multumesc pt.raspuns. Copie a cererii am cu nr. de inregistrare dar nu sunt sigur ca voi primi raspuns scris. Cam in cat timp (asta daca o sa-mi trimita raspuns scris la solicitarea mea verbala) 15 sau 30 de zile? Multumesc.
Salariul virat il poti ridica banii direct de la banca(cu buletinul provizoriu eliberat de politie).Intre timp,banca iti elibereaza un card nou.Daca insisti sa nu mai primesti banii pe card,iar unitatea iti vireaza totusi salariile viitoare pe card,incearca sa convingi unitatea ca Ord. 147/2007 este neconstitutionala(cauta si arata-le decizia Curtii Constitutionale).Daca nu se lasa convinsi si ai rabdare,timp, nervi,incearca solutia data mai sus de Adrianmarin-actionarea in judecata.
Am inteles dar salariul am sa-l iau peste 4 zile,nu cred ca in aceste zile cei de la politie o sa-mi poata elibera acea adeverinta tinand cont de declaratii etc.
Va doresc o seara placuta. La revedere.

Alte discuții în legătură

Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)
Salariul cash Rulzz Rulzz Bună ziua, Știu că pot cere angajatorului ca plata drepturilor salariale să fie făcută cash. Dacă este așa vreau să știu care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu cash bugetar blueblue blueblue Se poate? Din cate stiu era neconstitutional sa obligi un bugetar sa-i virezi banii pe card. (vezi toată discuția)