avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu proprietate emis gresit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu proprietate emis gresit

Buna ziua

Am o casa cu o curte la tara si am facut cadastru pe suprafata curtii.Din masuratori a iesit o suprafata mai mare decit in actele de proprietate.Stiu ca titlul de proprietate a fost emis gresit(primaria ne-a emis acte ca figuram in registru agricol cu o suprafata mai mare decit in titlul de proprietate).Ce trebuie sa facem in continuare pentru a rezolva problema si ce ar implica acest lucru.Mentionam ca primaria ne-a recomandat sa mergem in instanta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters254372 , utilizator 11:20, 13 Iunie 2012
Daca aveti documente justificative trebuie sa solicitati in instanta rectificarea titlului de proprietate...
daca au trecut 3 ani de la emiterea titlului nu mai puteti solicita anularea acestuia, iar de nulitate nu poate fi vorba.
daca detineti in realitate o suprafata mai mare decat cea inscrisa in titlul de proprietate, si banuiesc ca stapaniti de maibine de 30 ani (posesia dvs + cea a autorilor) nesingheriti de nimeni, formulati o actiune in constatare prin care sa se constate dreptul dvs de proprietate pt suprafata ce excede titlului, aratand ca sunt intrunite toate consditiile uzucapiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre suprafata scrisa in cartea funciara si suprafata reala balisdanconstantin balisdanconstantin Buna seara! doresc sa cumpar de la parintii mei o bucata de pamant .Am chiemat un topograf pentru a masura si a face demersurile de dezmembrare a ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)