avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... sanatate la venituri din chirii - pers. nerezidenta?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

sanatate la venituri din chirii - pers. nerezidenta?

O persoana cu cetatenie romana si domiciliul in strainatate trebuie sa plateasca contributia pentru asigurarile de sanatate daca obtine venituri din chirii in Romania?
Cel mai recent răspuns: ContSters44647 , utilizator 14:28, 10 Ianuarie 2009
Buna seara,

nu, daca singurul venit este venitul din chirii atunci nu datorati decat impozitul de 16 %.

av. Costi Boncu
Nu!
Legea 95/2006, art.214:
(2) Asigurarea sociala de sanatate ESTE FACULTATIVA pentru urmatoarele categorii de persoane care nu se incadreaza in prevederile alin. (1):
a) membrii misiunilor diplomatice acreditate in Romania;
b) cetatenii straini si apatrizii care se afla temporar in tara, fara a solicita viza de lunga sedere;
c) cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla temporar in tara.
Numai daca doriti sa beneficiati de servicii medicale gratuite , sunteti obligat sa plati cass. Astfel, potrivit dispozitiilor legale citate mai sus, in situatia dvs asigurarea medicala este facultativa (aveti posibilitatea de a opta intre a fi sau nu a fi asigurat).
Va multumesc pentru raspunsuri.
La multi ani! si toate cele bune in noul an!
Stimate utilizator,
Legea spune ca nu. Parerea mea este sa intrebati si la entitatea fiscala de care apartineti, ei s-ar putea sa va spuna sa achitati si sanatatea,
Ei sunt cei care fac controalele si sunt in masura sa va dea raspuns in asa fel incat sa nu aveti "agataturi" pe viitor.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa asigurat la sanatate in fr si ro? GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, Un PFA, cetatean francez asigurat la casa de sanatate din Franta, stiti cumva daca mai are obligatia sa fie si in Romania? Unde pot gasi aceasta ... (vezi toată discuția)
Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru cetateni straini din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este modalitatea prin care un cetatean strain din Uniunea Europena (mai exact din Germania) poate beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)