avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua poate sa-mi spuna cineva daca se poate sa bag divortu personal adica sa nu fiu reprezentat de un avoca ?si care este durata unui divort ?de oarece ea nu este in romania si nici nu vrea sa divortam de comun acord dar la mijloc sant si doi copii minori de 4 si 8 ani
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 14:25, 13 Iunie 2012
Puteti formula si depune personal cererea la registratura instantei de la ultimul domiciliu comun al sotilor.

Cererea va fi depusa in 3 exemplare, insotita de taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.

In cauza va fi citata si Autoritatea Tutelara care va face o ancheta sociala la domiciliul dvs.

In instanta solicitati proba cu inscrisuri si cea cu 2 martori in dovedirea motivelor de divort.
Puteti introduce si singur actiunea de divort, doar ca pe durata procesului pot aparea diverse probleme la care poate nu va veti descurca fara aparator. Aceasta mai cu seama pentru ca sotia nu doreste divortul. Cat despre durata unui proces de divort, nimeni nu va poate da o certitudine: de la caz la caz, in functie de complexitatea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Divort tribunal...fara avocat doina neagu doina neagu Buna seara....doresc sa divortez de sotul meu..in prima faza sotul a fost de acord cu divortul la primarie,neavand copii si bunuri comune.Acum nu mai este de ... (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)