avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua! suntem patru frati , tatal a decedat an urma cu zece ani iar atrebarea mea este urmatoarea: poate mama noastra sa lase mostenire la un singur copil fara semnatura celorlalti trei copii ? Precizez actele casei sunt anregistrate numai pe numelei mamei , tatal nu figureaza an act pentru ca actele pe case sau antocmit dupa moartea tatalui meu. Va multumesc! sper ca am faost cat se poate de clar cu antrebarea .va multumesc!!! La multi ani!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Tudor , Avocat 23:34, 8 Ianuarie 2009
Daca casa sau o cota din ea face parte din masa succesorala a tatalui dv., nu poate face acest lucru, caci si ceilalti trei descendenti aveti vocatie succesorala. Daca casa apartibne numai mamei dv., avind in vedere actele intocmite ulterior decesului tatalui, atunci poate face acest lucru, adica sa vinda, sa doneze sau sa faca testament unuia dintre descendenti. Problema o pueti lamuri numai daca dezbateti succesiunea de pe urma tatalui dv si in cazul in care nu apare casa sa solicitati introducerea acesteia la masa de partaj.
buna seara
am si eu o problema.bunicii mei au avut o casa si ceva pamant impreuna si 3 copii.
bunicul a murit in 1997 ramanand bunica singura .in 2004 bunica a facut testament unuia dintre copii fara sa se faca succesiunea dupa bunicul
dupa ce s-a facut testamentul fica mostenitoare s-a mutat cu dansa
bunica era oarba (handicap grav grad 1 cu drept de insotitor)si varsta de 97 de ani
in nov 2008 a decedat si bunica
cum poate intra in drepturile primite mostenire fica mostenitoare ?ce reprezinta aceasta mostenire?toata casa si tot pamantul pe care l-au avut impreuna bunicii?in testament s-a specificat ca fica mostenitoare sa o ingrijeasca pana la moarte,sa o inmormanteze si sa ii faca toate cele trebuincioase dupa moarte (bunicii au fost crestini ortodocsi)
este o problema putin mai complicata! bunica nu poate lasa toata averea unei singure fiice (exista posibilitatea sa fi facut un contract de v-c- cu lcauza de intretinere)
bunica a lasat prin testament doar cotitatea disponibila din averea dansei: din averea bunicilor se scade 1/2 (care este a bunicului mort) aceasta jumatate se imparte la sotie si copii, deci fiecaruia ii revine cate 1/4 din 1/2 deci 1/8. Acum bunica are 1/2+1/8 adica 5/8. din aceste 5 optimi dansa poate sa lase prin testament doar 1/4 deci 5/32. RESTUL SE IMPARTE IN MOD EGAL intre toti fratii.
modalitatea in care se face intrarea in drepturi este ori pe cale notariala, ori prin partaj pe cale judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva succesorala dodo2009 dodo2009 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: bunicul meu a murit in sept.2007 lasand prin testament toata averea bunicii(tatal meu a murit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul ... Andreea_georgiana Andreea_georgiana Buna ziua Tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul meu ia lasat lui toată averea.. In acel testament este trecut si pământul din câmp ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters225985 ContSters225985 Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)