avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva unui lucrator din politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva unui lucrator din politie

Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca doresc sa depun o plangere impotriva unui lucrator de politie care imi instrumenenteaza un caz de furt de bicicleta?
Plângerea se poate face conform Art. 275 -277 cod procedură penală :

Dreptul de a face plângere

Orice persoană poate face plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea s-a adus o vătămare intereselor sale legitime.

Plângerea se adresează procurorului care supraveghează activitatea organului de cercetare penală şi se depune fie direct la acesta, fie la organul de cercetare penală.
Art. 276:

Obligaţia de înaintare a plângerii

Când plângerea a fost depusă la organul de cercetare penală, acesta este obligat ca în termen de 48 de ore de la primirea ei să o înainteze procurorului împreună cu explicaţiile sale, atunci când acestea sunt necesare

Introducerea plângerii nu suspendă aducerea la îndeplinire a măsurii sau a actului care formează obiectul plângerii.
Art. 277

Termenul de rezolvare

Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire şi să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea modul în care a fost rezolvată.
@ legally_aid
cred ca utilizatorul se nu se refera la o plangere impotriva unei masuri sau act de urmarire penala,ci chiar impotriva lucratorului de politie,asa rezulta din intrebare.Plangerea se poate face la seful ierarhic superior, la parchet sau la DGA asta si in functie de ce reclama..
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Răzvan Pătraşcu, este vorba despre plângerea împotiva unui lucrător care instrumentează cazul . Adică un organ de cercetare penală, din câte înţeleg eu. Ori, cine supraveghează activitatea organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare? Procuroul , din câte perevede legea. Ori dacă este vorba despre nemulţumitri vizavi de actele de cercetare penală, plângerea se adresează procurorului de caz, şi nu organelor ierarhic superioare din cadrul poliţiei judicare.
Oricum, sper să revină utilizatorul şi sa ne lamurească exact , dacă este vorba despre aspectul acesta ,sau despre cu totul altceva.
Din proprie experienta pt. asa ceva mai bine renunta sau cumpara-ti alta bicicleta si da peste el cand il prinzi in trafic . . . Pt.,, oamenii legii " nu se aplica codul penal decat in cazuri grave ( crime , etc...). Asta este o tara de politisti corupti de la A la Z-1 ( poate cate 1 la suta ) . Oricum : succes !
Utilizatorul doreste sa depuna o plangere penala impotriva lucratorului de politie eu asa inteleg din context, nu impotriva vreunei masuri sau act de urmarire penala din dosar,de exemplu pentru purtare abuziva,la asta m-am referit eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangeri penale abandon de familie miru-mir miru-mir la data de 28.03 2012 am depus o plangere la parchet pentru abandon de famile la care inca nu am primit nici un raspuns.la data de 15 06.2012 am mai depus ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a urmaririi penale IONELA CIB IONELA CIB Am facut in septembrie 2010 o plangere penala la care am primit raspuns azi si nu sumt multumita . E total ambigua. In plangere eu am spus ca eu am fost ... (vezi toată discuția)
Plangere contra unui procuror davidescucostel davidescucostel Buna seara . Daca solutia data de catre un procuror nu este favorabila , unde ne putem adresa pentru cercetari mai ample ? si mai reale .... ? (vezi toată discuția)