Zyzu a scris:
buna ziua !
As dori sa imi dati si mie va rog , un sfat!
Sotul meu a avut un accident de circulatie , in urma caruia un om a decedat. Accidentul a avut loc la 300 kilometri de domiciliul nostru , singurul supravietuitor din acest accident este sotul meu. Va rog foarte frumos sa imi spuneti daca este posibil stramutarea procesului in localitatea de domiciliu al sotului , deoarece cheltuielile sunt enorme si nu am posibilitatea de a le acoperii.
Cu mii de multumiri Ana !
Strămutarea pricinilor, de la o instanţă la alta, intervine în cazurile arătate de lege, ori de câte ori judecata în bune condiţii a pricinii la instanţa competentă, care a fost sesizată ar putea fi periclitată, datorită unor împrejurări de natură a pune sub semnul îndoielii obiectivitatea şi prestigiul instanţei.
Potrivit art.37 C.proc.civ., strămutarea unei pricini de la o instanţă la alta de acelaşi grad, poate fi dispusă în următoarele 3 situaţii :
a) când una din părţi are două rude sau afini până la gradul al patrulea inclusiv printre magistraţii instanţei sau asistenţii judiciari ai instanţe;
b) pentru motive de bănuială legitimă;
c) pentru motive de siguranţă publică.
Numai daca aveti dovezi prin care sa dovediti aceste motive, atunci puteti cere stramutarea procesului .... in caz contrar, nu aveti nicio sansa de castig prin formularea unei astfel de cereri.