avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... frauda electorala?!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

frauda electorala?!

Cum catalogati schimbarea unui candidat de pe lista de candidati la consiliul local dupa alegeri, de pe pozitia a II pe pozitia a III pt favorizarea celui de pe aceasta pozitie?
Mentionez ca primele doua locuri au iesit castigatoare la alegeri iar dupa aceea o persoana din partid a dorit favorizarea celui de pozitia a III mutandu-l pe pozitia a II ca sa fie el castigator.
Nu se poate face acest lucru decat da cel de pe pozitia 1 sau doi renunta la mandat.
si totusi s-a facut!!!! si nu se incadreaza in nici un caz mentionat de dvs. ce se poate face?

puteti sa-mi dati va rog un art de lege pentru a ne putea apara in fata unor astfel de lucruri? va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Si aceasta schimbare a fost validata de Biroul Electoral Judetean si de prefect?

Consiliul Local a constatat vreo incompatibilitate a consilierului de pe pozitia II?

Legea spune:
Comisia de validare va propune invalidarea alegerii unui consilier numai în cazul în care se constată încălcarea condiţiilor de eligibilitate sau dacă alegerea consilierului s-a făcut prin fraudă electorală constatată în condiţiile legii privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validarea mandatului de consilier local JitaruFlorentin JitaruFlorentin Maine se valideaza consiliul local in localitatea mea de domiciliu iar eu sunt ales de pe pozitia a treia din sase aflati pe aceiasi lista.Sunt la primul ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)
Alegerile locale 2008 Gheorghe Giura Gheorghe Giura Am dreptul sa fiu observator din partea unui partid politic, la sectia de votare, daca unchiul meu (fratele tatalui meu) este candidat pe lista de consilieri ... (vezi toată discuția)