avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de mandat

Directorul General al unei institutii publice poate incheia un contract de mandat cu o persoana fizica , care nu are calitatea de salariat al acestei institutii, pentru a reprezenta interesele acestei institutii? Se pot deconta cheltuielile privind deplasarile, cazarea si diurna?
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:39, 14 Iunie 2012
Mandatul poate fi cu titlu oneros (mandatarul este platit ptr a reprezenta interesele institutiei) sau gratuit.

Se pot deconta cheltuielile mentionate de catre dvs daca acestea sunt specificate in contractul de mandat, de ex:

Mandatarul va asigura pe cheltuiala mandantului ............................

In vederea executarii prezentului contract de mandat ..........., mandantul va plati mandatarului suma de ............ lei, cu titlu de cheltuieli, in termen de ...... zile de la data incheierii contractului, urmand ca la data executarii contractului de mandat comercial, mandatarul sa prezinte mandantului actele justificative pentru cheltuielile efectuate.

Dvs puteti sa adaptati cum doriti, ex. este doar orientativ.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont de cheltuieli extern contacafe contacafe Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez: -au plecat in deplasare doi angajati cu ... (vezi toată discuția)
Diurna pt deplasare pe i i djtudor djtudor Am mai pus intrebarea asta, dar nu m-am exprimat destul de clar. Am lucrat anul trecut pe I I si am avut multe deplasari cu masina in tara. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, moduri de percepere a unei creante. z3m3 z3m3 Bun, in cazul unui contract de mandat comercial incheiat intre o persoana juridica in calitate de mandant si o persoana fizica in calitate de mandatar, ... (vezi toată discuția)