In calitate de creditor ( somatie de plata ) la o instanta mi se cere sa depun la dosarul cauzei inscrisurile in original sub sanctiunea suspendarii. Am depus la dosar copii pe care era mentionat conform cu originalul semnat si stampilat ( la fel am procedat si la alte instante si a fost ok ). Este corect se depun la dosar chitante in original, extrase de cont, contract prestari servicii etc. - pentru acestea locul lor este la contabilitate. daca le depun la dosar ce fac in cazul unui control financiar fiind o societate comerciala? . Ma gandesc sa le prezint in timpul sedintei de judecata pentru comparare - este corect ? Va multumesc.
In conformitate cu prevederile art. 139 Cod procedura civila partea care a depus un inscris în copie certificata este datoare sa aiba asupra ei, la sedinta, originalul sau sa-l depuna mai inainte in pastrarea grefei.
Depuneti orice document la dosarul cauzei printr-o adresa scrisa intocmita in doua exemplare, din care unul va ramane la dvs. In cuprinsul adresei veti inscrie documentele care se depun la dosarul cauzei, incheierea de sedinta prin care vi se cere acest lucru si faptul ca acestea se depun in original. Adresa aceasta va fi documentul prin care va puteti justifica in fata organului fiscal cu privire la lipsa documentelor originale din evidenta societatii.
Dosar
kiko33
cand depui un dosar la judecatorie cine trebuie sa vada daca contractul de vanzare cumparare este la fel sau conform cu originalul ?
sunt in judecata cu ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri
mircea53
In timpul procesului meu de partaj, avocatul partii adverse a prezentat copii dupa inscrisuri autentificate de acesta ca fiind identice cu originalul, ... (vezi toată discuția)