avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri

In timpul procesului meu de partaj, avocatul partii adverse a prezentat copii dupa inscrisuri autentificate de acesta ca fiind identice cu originalul, neprezentand spre confruntare originalele. La verificarea mea ulterioara, am constatat ca detin originalele.Confruntand originalele mele cu copiile autentificate de avocatul advers, am constatat modificari pe copii in avantajul fostei sotii. E clar ca e vorba de un fals si uz de fals, fiindca acestea au fost predate la dosarul cauzei. Maine , 16 martie ora 13 am termen. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc anticipat.
1. aduceti la cunostinta instantei cele constatate, depuneti copie dupa originalul dvs si copie dupa actul depus de avo. advers asa cum l-a modificat.
2. faceti pangere penala.

av.m.vasilescu
Pai, daca este adevarat ce sustineti, atunci formulati plangere penala impotriva persoanei care a modificat actele.
Din nefericire, instanta civila nu va suspenda judecarea pricinii de partaj decat daca faceti dovada ca, in urma plangerii penale depuse , s-a dispus inceperea urmaririi penale.Daca nu cunoasteti persoana care a modificat continutul actului, solicitati OUP sa identifice si faptuitorul. Mult succes!
Va multumesc pt. sfat. Ar fi excelent sa nu se intrerupa civilul, fiidnca doresc sa termin partajul cat mai repede. Intrebarea este cat de mult va cantari asupra solutiei judecatorului acest fals?
Acele inscrisuri trebuie colaborate cu alte probe...de exemplu martori, alte inscrisuri, etc.
Solutia judecatorului nu se da doar dupa o singura proba.
Pentru a termina repede sfatul meu e sa combateti inscrisul contrafacut cu alte inscrisuri , in legatura cu aceeasi problema. Probele nu au valoare prestabilita in sistemul nostru procedural, dar puteti incerca in practica sa cereti aplicarea art 139 C.pr. civ:Art. 139
" Partea care a depus un inscris in copie certificata este datoare sa aiba asupra sa la sedinta originalul inscrisului sau sa-l depuna mai inainte in pastrarea grefei, sub pedeapsa de a nu se tine seama de inscris.
Daca partea potrivnica nu poate sa-si dea seama de exactitatea copiei fata cu originalul infatisat in sedinta, judecatorul va putea acorda un termen scurt, obligand partea sa depuna originalul in pastrarea grefei."
Va urez bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri romex romex Stimati forumisti , va rog o lamurire : -Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)
Dosar kiko33 kiko33 cand depui un dosar la judecatorie cine trebuie sa vada daca contractul de vanzare cumparare este la fel sau conform cu originalul ? sunt in judecata cu ... (vezi toată discuția)