avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor care paraseste tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor care paraseste tara?

buna ziua!
daca puteti sa ma ajutati cu niste lamuriri: baiatul meu de 16 ani trebuie sa plece in Ungaria la studii. Paraseste tara singur, neinsotit. Mentionez ca merge cu avionul sau autocarul, acolo fiind asteptat de reprezentantul academiei. De asemenea , periodic la 2 - 3 luni, se va intoarce acasa. Ce acte trebuie in aceasta situatie?
va multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
modimpex, utilizator
Cel mai recent răspuns: aureliafrance , utilizator 13:34, 14 Iunie 2012
buna,
pentru a sti ce acte ii trebuie ca sa paraseasca tara si sa poata reveni, suna la politia de frontiera: 021 95 90; sunt cei mai masura sa iti spuna de ce anume are nevoie.
pentru calatoria cu avionul, vezi la companie, ei iti vor spune exact ce ii trebuie.
pentru sederea legala pe teritoriul altui stat, banuiesc ca cei care ii organizeaza studiile acolo stiu deja de ce anume are nevoie (carnet de student, carte de sejur etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)
Calatorie din spania in romania minor neinsotit, 17 ani tudorachenicoleta tudorachenicoleta buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)