avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua,
trebuie sa depun dosarul de crestere copil, dar am o problema, doamnele de la SPAS ramnicu sarat inca nu s-au hotarat ce acte imi trebuiesc pentru a depune dosarul, tinand cont de faptul ca am nascut din data de 19 aprilie 2012, in cele 12 luni anterioare nasterii copilului am avut venit impozabil cu 16 % din activitatea de agent asigurari.cei de la firma de asigurari comform solicitarii mele au eliberat o adeverinta cu venitul net celor 12 luni, pe fiecare luna, o solicitere de incetare a activitatii si o adeverinta prin care activitatea mea a fost incetata,
de la fisc am adus adeverintele de venit care mi-au fost cerute, si certifgicatul de atestare fiscala,
de la medicul de familie ca nu am beneficiat de prenatal. sau concediu de lauzie
de la taxe si impozite ca nu am datorii fata de stat
toate actele mai sus prezentate au fost cerut de doamnele de la SPAS
am fost de cinci ori pana acum sa depun dosarul dar mi sa cerut o decizie de impunere de la finante, pe care finantele nu o elibereaza deoarece venitul meu a fost imp cu 16 %. nu mai stiu ce sa fac si unde sa ma mai duc ptr solutionarea acestui dosar
va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu o informatie
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 19 Iunie 2012
1. - Se pare ca functionarele respective de la Primarie nu cunosc legea si nici nu stiu ce sa va spuna sa faceti in continuare.
- Daca venitul a fost impozitat cu 16% nu mai este nevoie sa va inregistrati la organul fiscal

2. Faceti urgent o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), unde se depun actele de catre Primarie si care este cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
multumesc
buna ziua,
am fost si la AJPIS si au cerut acelasi lucru decizia de inmpunere si adeverinta de venit pe 2012 (de la fisc)deoarece venitul pe 2012 la fisc este zero pe adeverinta eliberata de ei.
ve rog din suflet sa ma indrumati ce mai pot face de acum inainte, deoarece de la fisc au zis ca este ilegal sa elibereze decizia de impunere, si venitul pe 2012 apare la ei abia la inceputul anului viitor.
.va multumesc
1. Singura solutie este sa va adresati ANPIS pe e-mail la: anps@prestatiisociale.ro

2. Sa spuneti in mesaj si ca Administratia financiara a spus nu va poate elibera asa ceva.
multumesc pentru raspuns
dar vreau sa va mai intreb ceva, sotul lucreaza in MAPN SI MOMENTAN ESTE PLECAT IN MISIUNE IN AFGANISTAN ,se poate depune dosar de stimulent de insertie pe numele lui, chiar daca nu intrerupe activitatea?
si sa nu mai depun eu dosarul de indemnizatie?
si daca se poate , ce acte trebuiesc depuse
va multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie makealex makealex buna ziua Am o nelamurire cu stimulentul de insertie Lucrez la MapN am depus dosarul cu toate actele necesare mai putin certificatul fiscal mi sa solicitat ... (vezi toată discuția)
Tatal si indemnizatia de crestere a copilului cristinaxxx cristinaxxx buna ziua! sotul meu are un pfa din mai 2009 si in ultiile 12 luni a realizat venituri impozabile.are toate platile si impozitele la zi. eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil si suplimentul de insertie aly_laz aly_laz Buna ziua, Copilul meu este nascut pe 6 februarie 2013. Am optat pentru CCC 1 an. Vreau sa ma intorc la serviciu la 1 ianuarie 2014, adica cu cateva zile ... (vezi toată discuția)