avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate sau pasaport crds
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate sau pasaport crds

Buna ziua. Am o nelamurire . Locuiesc in Spania de aprox.10 ani si am un permis de sedere permanenta . Nu am nici un tip de familie in Spania. Acum 3 saptamani mi a expirat cartea de identitate din Romania. As vrea sa stiu, dat fiind ca nu ma gandesc sa ma intorc si sa locuiesc in Romania cel putin nu am intentia in viitorul recent, dat fiind ca am o stabilitate afectiva( nu sunt casatorita)si laborala aici , ce ar trebui sa fac , e important sa mi scot noua carte de identitate romaneasca (pasaportul il am in vigoare) sau sa imi este mai util pasaportul pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si daca indeplinesc conditiile pentru acest pasaport !!! multumesc foarte mult .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:02, 14 Iunie 2012
Ca sa obtineti un pasaport CRDS va puteti adresa consulatului Romaniei, procedura este simpla daca locuiti si lucrati cu forme legale in Spania:
[ link extern ]

Oricand veti dori veti putea sa va restabiliti domiciliul in tara cu conditia sa aveti dovada unui loc de domiciliu (de exemplu act de proprietate al unui imobil sau contract de inchiriere etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)
O lamurire in ceea ce priveste renuntarea la domiciliul din strainatate lenty lenty Buna seara,sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Daca doresc renuntarea domiciliului din strainatate ,pasaportul si/sau carte identitate straina ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate Mihaela Fagadau Mihaela Fagadau Locuiesc in Italia de 16 ani, in Romania nu am o locuinta personala si nu am rude. Vreau sa stiu ce acte imi trebuie pt reinoirea cartii de identitate (imi ... (vezi toată discuția)