Buna ziua!
Sunt casatorita de aproape 5 ani si am un copil de 3 ani si jumatate. Vreau sa divortez de sotul meu deoarece nu este o persoana responsabila, ofera copilului un model nedemn de o buna dezvoltare a lui din toate punctele de vedere, mie imi arata o nepasare si o lipsa de respect total . Pentru a evita toate neplacerile unui proces de divort la tribunal si pentru a evita costurile crescute , vreau sa intreb daca se poate sa divortam la Starea Civila din Bacau, in situatia in care avem un copil minor, amandoi suntem de acord intrutotul si la partaj si la incredintarea copilului ?
Va multumesc si astept un raspuns
Art.375 din Noul Cod Civil va permite sa divortati in aceste conditii si la notarul public. Costurile sunt insa mai mari la un divort pronuntat la notar. Daca insa ati convenit cu sotul asupra tuturor aspectelor referitoare la exercitarea autoritatii parintesti, la stabilirea locuintei copilului si la contributiile pentru cresterea acestuia, puteti depune o cerere de desfacere a casatorie la judecatorie, cu plata unei taxe de timbru de 39 lei.
La notar in Bacau; costurile sunt comparative, timpul e mai scurt doar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort rapid
stoicamike
sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)
Divort
angelikelena
buna ziua am si eu o intrebare : unde as putea sa divortez mai usor si rapid si cat ar costa in cazul in care sotul nu este de acord?? mentionez k avem si o ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar
mmmmela
buna ziua,
daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici ... (vezi toată discuția)