avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vecime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vecime in munca

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare legata de vechimea in munca: este vb despre o persoana care si-a urmat sotul in strainatate intr-o misiune diplomatica o perioada de 2 ani. Perioada in care a fost plecata se considera vechime in munca? Mentionez ca la data plecarii si-a facut cerere de concediul fara plata. Multumesc anticipat ptr. raspuns!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 14 Iunie 2012
Art. 42 din Legea nr.269/2003
Soţul sau soţia membrului Corpului diplomatic şi consular al României, pe perioada deplasării sale în străinătate împreună cu acesta şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă pe perioada respectivă, beneficiază de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de către unitatea trimiţătoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înaintea plecării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. avem o angajata careia i se termina concediul de ... Askingme Askingme Buna seara. Avem o angajata careia i se termina concediul de crestere copil in Noiembrie. Insa de 1 an este plecata cu sotul si copii intr-o misiune ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru perioada suspendarii cim pentru sot/sotie insotitoare diplomat sinaia1999 sinaia1999 As dori sa ma lamuriti intr-o speta: Sotul, functionar public, a insotit sotia in misiune diplomatica timp de patru ani. Raporturile de serviciu au fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca ddcc ddcc Buna ziua! Intrebare ref la cazul suspendarii contractului de munca in cazul insotirii sotului (angajat MAE) in misiune externa de lunga durata: - ce cadru ... (vezi toată discuția)