buna ziua. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. doua persoane casatorite isi cumpara un apartament prin CEC inainte de 1989 in zona Ardealului. fug din tara inainte de caderea regimului si inainte de a-si fi achitat in totalitate apartamentul. tin sa mentionez ca in acea perioada in zona respectiva exista cadastru. apartamentul cred ca a fost confiscat intre timp. intrebarea mea este ce pot face aceste persoane pt a-si recupera banii? in ce baza a fost confiscat apartamentul? ms anticipat.
Aveati posibilitatea sa va fructificati drepturile in temeiul art. 5 alin. 1 lit. b din legea 221/2009. Avand in vedere ca art. 5 alin. 1 lit. a fost declarat neconstitutional prin Decizia CC nr. 1358/2010, in prezent sunt vreo 4 proiecte de modificare a acestei legi. Daca se va intampla ceva, s-ar putea sa se mai dea un termen pentru depunerea cererilor.
pai dupa mai mult de 22 de ani de neplatit creditul, tinand cont de dobanzi, ce doriti sa recuperati?
eventual doriti sa platiti restul sumelor de bani datorate? mergeti la CEC si achitati-le (pun pariu ca sunt mai mari decat valoarea apartamentului: dobanzi+inflatie)
:)
dar contractul de imprumut, incalcat , nu prin fuga, ci prin nerespectare, nu inseamna nimic? pai daca nu va pasa de Lege, ce asteptati de la Lege? sa va faca dreptate?
Legea 221/2009
calemia
se mai poate introduce actiune in baza legii 221/2009? mentionez ca bunicii si tatal meu au avut domiciliul obligatoriu in baragan timp de 5 ani si ca in ... (vezi toată discuția)