avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare muncitori din romania in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare muncitori din romania in strainatate

ce acte sunt necesare pentru detasarea unui muncitor in strainatate la o firma care are sediul si in ro si in strainatate ? care este forma legala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 14 Iunie 2012
1. In strainatate unde?

2. Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia.
Asadar, detaşarea nu se poate efectua decât la un alt angajator,
multumesc mult!!! dar in cazul in care sunt angajatori diferiti ce acte sunt necesare?pentru a fi totul legal?
Detasarea presupune un acord intre unitatea care detaseaza angajatul si unitatea la care este detasat angajatul. Astfel, unitatea la care este detasat angajatul va face catre unitatea de la care este detasat angajatul o adresa prin care solicita detasarea unui numar de ... salariati . Unitatea de la care este detasat angajatul va raspunde ca este de acord cu aceasta solicitare.
In baza acestui acord, angajatorul care detaseaza emite decizia de detasare a salariatului respectiv.

Pentru detasarea lucratorilor romani in UE va mai trebuie formularul A1 care se obtine de la CNPAS ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare sau delegare cum sa procedez? GARBEAELENA GARBEAELENA Am citit o multime de intrebari si raspunsuri referitoare la formularul E101 si cu cat citesc mai mult cu atat ma nedumeresc mai tare.Am o I.I din ... (vezi toată discuția)
Formular portabil a1 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1? Mentionez ca angajatii lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Detasare ada-2000 ada-2000 buna seara. as dori sa imi raspundeti la intrebarile urm.: o persoana *contabil cu studii superioare* poate fi detasata pe o functie de contabil sef? daca da, ... (vezi toată discuția)