avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliu minor

Buna ziua, ma aflu in romania pentru un proces de divort. Am un copil pentru care am cerut domiciliul in strainatate.Sotul nu este de acord. Daca se acorda custodie comuna si domiciliu in strainatate, fostul sot trebuie sa-mi mai dea acordul sa plec din Romania la domiciliul din strainatate decis de instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 22:44, 15 Iunie 2012
Exercitarea autoritatii parintesti nu are legatura cu stabilirea domiciliului minorei. Daca instanta va incuviinta ca domiciliul minorului sa fie stabilit in strainatate, nu aveti de ce sa mai obtineti un acord din partea tatalui in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva udrea76 udrea76 Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma divortului de comun acord custodia copilului minor imi poate fi data in exclusivitate mie in conditile in care fostul ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)