avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa-mi recuperez banii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa-mi recuperez banii?

buna seara,
am si eu nevoie de un sfat:am lucrat la o firma timp de 7 luni.Pe 23 mai patroana a decis inchiderea provizorie a punctului de lucru.Ne-a anuntat ca e doar pentu o saptamana,ca o sa ne dea concediu pe care o sa ni-l plateasca.De atunci aproape zilnic am sunat-o pentru a cere lamuriri si salariul si ne tot duce cu vorba.Tinand cont de faptul ca nu se va mai deschide nimic si nu cred ca are de gand sa ne dea salariile,ce ma sfatuiti sa fac?Si inca o mentionare:nu am semnat niciodata in tot timpul asta vreun stat de plata...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 27 Iunie 2012
Faceti o actiune in inastanta impotriva firmei pentru care ati lucrat , motivati actiunea, cereti plata salariilor, probati cu 2 martori ca ati lucrat in perioada respectiva.Procesul se judeca la nivel de tribunal la sectia litigii de munca.
1. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

2. Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Prin urmare, neplata salariului se dovedeste prin nesemnarea statelor de plata si nu prin martori ...

3. Pentru neplata salariului va puteti indrepta impotrva angajatorlui cu o actiune in instanta acre se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare si se depune in maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul.
De asemenea, puteti sesiza ITM-ul cu privire la acest aspect.
va multumesc pentru sfaturi,chiar acum plec la ITM...
Buna ziua,
Tot eu sunt si am aceeasi problema.Am mers la ITM,am facut o sesizare scrisa,in care am mentionat toate "nemultumirile"mele si acum stau si...astept.De la "doamna"angajator...nimic.Nu stiu,e o situatie penibla,sunt ...in deriva,nu stiu ce sa fac.Ma simt nedreptatita.Oare asta-i singurul lucru pe care-l pot face in acest moment:sa astept?
ITM-ul are obligatia sa va rasounda in termen de 30 de zile de la data inregsitrarii sesizarii dvs .. puteti promova, in acest timp, si actiunea in instanta... unde termenele sunt destul de lungi.

Alte discuții în legătură

Cu ce dată se va încheia contractul ? oanaportar oanaportar Bună seara! Vă rog mult să îmi spuneti : - dacă un salariat a făcut o cerere de încetare contract de munca începând cu data de 01 iulie, iar ... (vezi toată discuția)
Angajat fara contract de munca inregistrat la itm niculaucarmen niculaucarmen sunt angajat la o firma, am semnat contract de munca. Patronul societatii m-a dat afara ocazie cu care am aflat ca, contractul meu de munca nu a fost ... (vezi toată discuția)