avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legea educatiei
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legea educatiei

Buna seara! As vrea sa stiu cu cate zile inainte se poate schimba/stabili o noua taxa pentru inscrierea la examenul de licenta, in conditiile in care cu o saptamana inainte de perceperea taxei aceasta nu numai ca s-a dublat ci este aceeasi pentru toti studentii indiferent de forma de invatamant pe care au urmat-o( finantati de stat sau cu taxa ). va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:13, 15 Iunie 2012
Institutiile de invatamant superior au autonomie in stabilirea cuantumului taxelor, conform legii 1/2011 , dar si obligatia de a le comunica si publica pe site-ul institutiei.
Fiecare institutie trebuie sa aiba o metodolodie proprie adoptata de senat/ consiliul de administratie.

Nu se face referire in cuprinsul legii la obligatia de a publica taxele de inscriere , de exemplu, cu un anumit numar de zile inaintea inceperii inscrierilor.

In ceea ce priveste invatamantul superior de stat , pentru cifra de scolarizare aprobata de guvern, nu se percepe taxa de scolarizare(conf art 119, alin 1) dar nu se face referire la celelate taxe stabilite de senatul institutiei.

[ link extern ]

Titlul III invatamantul superior

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea taxei de stocare perceputa de facultati Bratila Bratila Buna ziua! Am rugamintea sa-mi raspundeti daca este legala perceperea taxei de stocare pentru diploma de licenta si a foii matricole? (vezi toată discuția)
Taxa examen licenta Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua tuturor, Vreau sa stiu, din cadrul studentilor sau chiar cei ce au absolvit Facultatea de Drept, ati platit o taxa pentru examenul de licenta ... (vezi toată discuția)
Taxe universitare harhas harhas Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate,taxa de sustinere a licentei la o universitate privata mai poate fi legala in conditiile legii invatamantului si ... (vezi toată discuția)