avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... taxa examen licenta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

taxa examen licenta

Buna ziua tuturor,

Vreau sa stiu, din cadrul studentilor sau chiar cei ce au absolvit Facultatea de Drept, ati platit o taxa pentru examenul de licenta sustinut la universitatea unde ati frecventat cursurile ? Daca da, cat anume ?

Eu sunt la privat si mi s-a cerut o taxa de 1850 lei pentru intrarea in examenul de licenta. In aceasta taxa se include cica verificarea antiplagiat, dosarul etc#-o

Temeiul de drept din cate am inteles este ca in legea educatiei, nu exista o prevedere care sa interzica o asemenea taxa. Ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: Petraru_Irina , utilizator 16:08, 15 Februarie 2016
Pentru sustinerea examenului de licenta , se achita o taxa .

art.119 din Legea 1/2011
...
(2)În instituţiile de învăţământ superior particular, învăţământul este cu taxă. Cuantumul taxei este stabilit de către consiliul de administraţie, conform legii.
(3)Instituţiile de învăţământ superior au autonomie în stabilirea cuantumului taxelor şi au obligaţia să le comunice tuturor celor interesaţi, inclusiv pe site-ul universităţii.
....
Cautam prevederea asta. Multumesc.
Buna, La ce universitate esti ? Am aceeasi problema,doar ca la mine e 2800RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea educatiei doina111 doina111 Buna seara! As vrea sa stiu cu cate zile inainte se poate schimba/stabili o noua taxa pentru inscrierea la examenul de licenta, in conditiile in care cu o ... (vezi toată discuția)
Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)