am o executare a unui avalist, care detine un bunimobil. executorul judecatoresc mi-a solicitat sa ii pun la dispozitie un raport de evaluare, sustinand ca eu, in calitate de creditor, trebuie sa gasesc un evaluator si sa obtin acest raport. in codul de procedura civil se specifica faptul ca expertul este cel care trebuie sa evalueze bunul, de comun acord cu partile, iar in cazul in care nu se cade de acord asupra evaluari, sa solicite ajutorul unui evaluator.
va rog sa ma lamuriti asupra acestei proceduri.
Raportul de evaluare bun dedus executarii silite se realizeaza de catre expert evaluator ANEVAR
Raportul de evaluare urmeaza sa fie executat in temeiul standardelor ,recomandarilor si metodologiei de lucru ,recomandate de catre ANEVAR
Evaluatorul poate fi numit atat de executorul judecatoresc cat si de creditor din tabloul expertilor evaluatori
Executorul este cel care trebuie sa solicite expertului evaluator aceasta expertiza. Legea este clara in acest sens. Creditorul va trebui sa avanseze costul acestei expertize.
Da, bine zis.
Daca nu se poate stabili pretul prin acordul partilor, executorul va numi un expert/evaluator in vederea intocmirii unui raport de expertiza/evaluare din care sa rezulte pretul la care se va scoate la licitatie. Dvs. platiti acest raport.