avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru fals in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru fals in inscrisuri


Stimati domni ,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema :

Am depus o plangere penala impotriva unui membru al familiei care a facut un act sunb semnatura privata fals si incearca cu acesta sa obtina o hotarare judecatoreasca .
Partea care a facut falsul , premeditat , a sustras toate actele originale tocmai pentru a nu se poate face comparatie la expertiza grafologica .
Cum pot sa fac dovada ca e un fals daca toate inscrisurile originale au fost sustrase de partea acuzata ?
Va multumesc pentru detalii
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 15:26, 15 Iunie 2012
greu...poate totusi gasiti undeva un document cu semnatura "trucata"...a se vedea registrul de stare civila unde a incheiat casatoria sau pe la finante unde a depus sau ridicat documente.
Va multumesc pentru raspuns ,insa in urma plangerii penale , Organele de cercetare pot cere documente oficiale sa le vada la diferiti notari ? Eu am doar copii legalizate . Originalele sunt la notar . Poate Politia sa ceara verificarea acestor acte ? Sau la Cadastru , la arhiva Judecatoriei ?
Inca o data multumesc si astept un raspuns

Cu respect
Autoritatea competenta in cercetare ,legal detine autoritatea si competenta sa solicite la alte autoritati,date,documente ,precizari utile si necesare in cercetarea si solutionarea cauzei
Ramane la latitudinea organului de cercetare ,sa faca demersuri catre autoritatile care eventual detin si pot comunica documente care sa fie apreciate drept probe - care sa conduca la aflarea adevarului si la solutionarea cauzei
Va multumesc pentru amabilitatea raspunsului dvs. Deci exista posibilitatea ca organele de cercetare sa ceara documente originale depuse la notar ( am copie legalizata deci trebuie sa existe si originalul ) doar ptr. a se face expertiza grafologica a semnaturii persoanei care acum e decedata .
Inca o data va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea tehnico stiintifica a expertiza criminalistica georgem80 georgem80 Buna ziua Se pot lua in calcul concluziile unui raport de constatare tehnico stiintific de natura grafoscopica privind persoana aplicarii unei semmathri pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false și dacă vânzătorul este decedat? ValentinoGaravani ValentinoGaravani Buna ziua,se poate anula un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false?si dacă vânzătorul este decedat? (vezi toată discuția)