avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cerere catre primaria de sector
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cerere catre primaria de sector

Va rog sa ma ajutati in interpretarea art. 11, lit. h, din legea 50/1991, respectiv: se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora, astfel: reparatii si inlocuiri la finisajele interioare si exterioare-tencuieli, placaje, altele asemenea - la trotuare, ziduri de sprijin si cai de acces fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive.
Problema este urmatoarea: vreau sa inaintez o cerere la primarie prin care sa obtin avizul de a-mi izola exterior apart. situat la ultimul etaj, cu respectarea culorii initiale a fatadei, care este oricum degradata, cu tencuiala cazuta (un bloc mai vechi, din 1979). Vecinii mei nu sunt de acord, da fapt afirma ca nu isi permit, insa acest lucru nu i-ar impiedica eventual sa ma reclame la primarie ca nu am autorizatie (doar asa, din ...spirit civic#-o). Ca urmare, ma pot baza pe acest articol din lege? Ce anume inseamna ziduri de sprijin, le pot considera zidurile exterioare ale blocului? Primaria ar fi obligata sa-mi raspunda in termen de 30 de zile. Daca raspunsul va fi negativ, impunand conditii de genul ,,tot blocul sau nimic'',, ce pot face in aceste conditii, mai ales ca nu este un moft ci o necesitate, stiu ca drepturile comunitatii primeaza fata de cele ale cetateanului, insa ar fi corect oare sa-mi interzica, de ex. in conditiile in care magazinele de parterul blocurilor au putut fi vopsite fiecare dupa cum a dorit proprietarul sau, la blocurile vopsite doar la fatada, iar spatele arata mizerabil?!!! Precizez ca blocul in care locuiesc nu este stradal. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:25, 3 Ianuarie 2009
Buna ziua,

nu cred ca veti avea probleme. mai ales ca se discuta foarte serios despre imposibilitatea de a vinde un apartament fara a face mai intai aceasta izolatie termica.

av. Costi Boncu
Adresati-va cu o cerere in acest scop serviciului urbanism din cadrul primariei sectorului unde locuiti. Nu sunt motive sa va refuze, mai ales ca dumneavoastra invocati confortul termic al intregi familii. Cei din cadrul serviciului urbanism va vor lamuri ce aveti ce facut si ce documente va trebuie.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru ca stric aspectul exterior al blocului? opel opel Buna ziua Mai nou, primaria Oradea a decis sa fie amendati cei care izoleaza individual, cu polistiren exteriorul blocului. Cei de la asociatie au spus ca ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism wazz wazz pentru refacerea bordurii trotuarului de protectie deteriorat care inconjoara un bloc este necesar certificatul de urbanism? (vezi toată discuția)
Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)