avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare bugetari

Buna ziua,
Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajute cineva.
Unui salariat permanent care are o vechime de peste 5 ani in unitate si are inclus in salariu sporul de vechime, i se modifica salariul cand trece in al 6-lea an de vechime? Mentionez ca a fost la personal si a pus problema asta , ca ar trebui sa primeasca 10% spor de vechime si i s-a raspuns ca nu are dreptul. E corect?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 09:55, 15 Iunie 2012
Nu primeste 10%..In prezent discutam despre acordarea de 5 gradatii corespunzator transelor de vechime in munca,cf.art.11al(2)(3)(4)(5)din Legea 284/2010.

Ati procedat la incadrarea angajatei la gradatia 2,avand o vechime intre 5-10ani?
Daca nu,trebuie sa o faceti,prin adaogarea a doua clase succesive suplimentare fata de incadrarea pe care o are (de ex. daca e incadrat la gr.Icu clasa 40 la gr.II va fi incadrat la clasa 42)si cu cresterea salariului de baza cu 5%(2clase x2,5%)


ART11 (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi în anexe pentru funcţiile de execuţie corespund nivelului minim al fiecărei funcţii, la care se adaugă 5 gradaţii corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă.
(3) Tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4.
(4) Gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă, prevăzută la tranşa respectivă, prin acordarea claselor de salarizare prevăzute la alin. (3).
(5) Pentru acordarea gradaţiei corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, angajatorul va
lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime mircea2020 mircea2020 In 2010 odata cu diminuarea salariilor cu 25%, sporul de vechime a fost inclus in salariul brut. Dupa reantregirea salariilor in 2012, unde se regaseste sporul ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime in munca Ionescu15 Ionescu15 conform caror legi se acorda sporul de vechime in munca? (vezi toată discuția)
Salarizare, incadrare MarinAlina82 MarinAlina82 Cat la % ar trebuie sa fie sporul de vechime dupa 6 ani de munca, potrivit legislatiei in vigoare? Postul de referent poate exista si in categoria ... (vezi toată discuția)