pentru sectorul bugetar :
Legea 284/2010
art.11
...
(3) Tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4.
pentru sectorul privat :
Transele de vechime si procentul sporului de vechime aferent fiecarei transe se stabilesc prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin Regulamentul Intern al angajatorului.
Vechime in munca
Rexona
Buna ziua.
Am si eu o intrebare legat de vechimea in munca.
Din 1996 pana in 1997 am fost in somaj, 6 luni.
In data de 19.06.1997 m-am angajat.
In data de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime
dery87
Bun gasit,
se mai tine cont si de vechimea in manca la calculul salariului?
ex:la salariu minim pe economie de 1050 lei,se mai adauga si vechimea acumulata ... (vezi toată discuția)