avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de vechime in munca

conform caror legi se acorda sporul de vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 21 Februarie 2017
pentru sectorul bugetar :
Legea 284/2010
art.11

...
(3) Tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4.

pentru sectorul privat :

Transele de vechime si procentul sporului de vechime aferent fiecarei transe se stabilesc prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin Regulamentul Intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca Rexona Rexona Buna ziua. Am si eu o intrebare legat de vechimea in munca. Din 1996 pana in 1997 am fost in somaj, 6 luni. In data de 19.06.1997 m-am angajat. In data de ... (vezi toată discuția)
Salarizare, incadrare MarinAlina82 MarinAlina82 Cat la % ar trebuie sa fie sporul de vechime dupa 6 ani de munca, potrivit legislatiei in vigoare? Postul de referent poate exista si in categoria ... (vezi toată discuția)
Spor vechime dery87 dery87 Bun gasit, se mai tine cont si de vechimea in manca la calculul salariului? ex:la salariu minim pe economie de 1050 lei,se mai adauga si vechimea acumulata ... (vezi toată discuția)