avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie cumparare apartament de catre cumnat.
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie cumparare apartament de catre cumnat.

Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din partea unei firme de recuperari ? Mentionez ca pe contractul de credit, sotia nu este trecuta, intrucat la data respectiva nu eram casatoriti.
Va multumesc ca existati.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 12:59, 17 Iunie 2012
@ ynocentta, sunt doua chestiuni diferite.. una e debitorul sa achite integral datoria ( oricum iese din discutie pt ca nu sunt bani) si alta sa participe la licitatie. Eu am comentat numai aceasta afirmatie "Orice persoana -inclusiv creditorul ,debitorul si tert, pot sa comunice la executorul judecatoresc interesul pentru a participa la licitatia unui bun dedus executari".

Daca e un tert care cumpara pt el, e ok. Nu cred ca va fi considerat un interpus, cat participa la licitatie ca oricare altul, plateste cautiunea si apoi diferenta pana la pretul cu care adjudeca. Daca pretul cu care se adjudeca nu va fi unul derizoriu, n-o sa aiba nimeni de contestat



E ruda cu dvs. Nu-mi suna bine. Asa imi pun si eu cumnatul sa cumpere apartamentul meu la 30% din valoare si scap ieftin...Creditorul ce parerea va avea despre aceasta manevra in situatia in care nu-si va acoperi integral creanta?
Stimate user @godot cumnatul meu va cumpara apartamentul la pretul fixat de prima licitatie care va fi stabilit de un evaluator si va fi unul apropiat de pretul pietei. Daca evaluatorul fixeaza pretul la 30 % din valoarea de piata, atunci ce vina are cumnatul meu.
Va intreb eu, va suna bine daca cumnatul meu nu participa la licitatie si un apropiat al firmei de recuperari/executor adjudeca apartamentul la 30 % din valoarea actuala, in conditiile in care eu de la accesarea creditului am platit catre banca circa 80-90 % din valoarea lui actuala (aproximativ 35 % din valoarea creditului) si voi ramane dator in continuare o suma aproximativ egala cu valoarea creditului initial ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita audi audi creditorul care a pornit executarea silita asupa uni teren, poate solicita executorului sa devina proprietar asupra acelui teren indiferent daca mai exista ... (vezi toată discuția)
Nulitatea actului de adjudecare SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt proprietar a unui imobil format din 2 apartamente cu teren comun in cota de ½ . Pot sa cer nulitatea Procesului-verbal de ... (vezi toată discuția)
Refuz inscriere la ocpi pt bun cumparat la licitatie de la lichidator judiciar belal62 belal62 Am cumparat la licitatie organizata de un lichidator judiciar o garsoniera (libera de sarcini conform PV de licitatie), dar nu pot intra in posesie (semna ... (vezi toată discuția)