avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita doua autoturisme
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita doua autoturisme

Daca am obtinut o incuviintare privind sechestru cf art. 411 (2) cpc de la judecatoria sect. 5, pentru doua autoturisme ptr care am si gaj, iar incuviintarea executarii silite am obtinut-o tot la aceasta judecatorie ptr. "oricare forma de executare pe raza sectorului 5", sa inteleg ca executorul poate aplica sechestrul doar daca identifica autoturismele pe raza acestui sector?
Dupa aplicarea sechestrului, fara sigilii, pot misca autoturismele pe rotile lor, fara platforma?
Custodele numit de catre executor poate misca aceste masini?

Muştumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 16:08, 4 Iulie 2012
aiuresti...
executorii actioneaza sub controlul instantei de executae.....competenta instantei de executare fiind clar determinata prin lege:(
stiu asta. Dar ti se pare normal? De ce crezi ca au reglementat in noul cod? Pt. ca era o problema...
noul cod zice ca instanta de executare e aia de la sediul executorului iar competenta executorului se intinde pe intraga circumscriptie a curtii de apel unde acesta isi desfasoara activitatea..
exceptia o constituie urmarirea imobiliara care-i de competenta executorului din raza curtii de apel unde se afla imobilul..
tu ce vrei sa faci acum? Sa ma inveti noul cod de procedura? Ai vazut ce intrebare am pus eu si ce ai raspuns tu?
Rog un moderator sa inchida acest topic. Discutia nu duce nicaieri.....
Irina S. a scris:

Daca am obtinut o incuviintare privind sechestru cf art. 411 (2) cpc de la judecatoria sect. 5, pentru doua autoturisme ptr care am si gaj, iar incuviintarea executarii silite am obtinut-o tot la aceasta judecatorie ptr. "oricare forma de executare pe raza sectorului 5", sa inteleg ca executorul poate aplica sechestrul doar daca identifica autoturismele pe raza acestui sector?
Dupa aplicarea sechestrului, fara sigilii, pot misca autoturismele pe rotile lor, fara platforma?
Custodele numit de catre executor poate misca aceste masini?

Muştumesc.

Se pot sechestra de oriunde (in raza curtii de apel bineinteles) pentru ca incuviintarea se depune la sediul debitorului, tertului poprit sau la locul situarii bunului. Presupun ca debitorul are sediul in sectorul 5 asa ca nu tre' sa va faceti probleme. In ceea ce priveste deplasarea autoturismelor, da, puteti sa le mutati si custodele le poate conduce doar daca aveti cheile si actrele masinii. Altfel nu vad cum.

Alte discuții în legătură

Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)