avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis conducere

Buna ziua!

Permisul de conducere mi-a fost suspendat pentru o durata de 30 zile, in urma nerespectarii culorii rosii a semaforului. Mentionez ca nu au existat daune sau alte urmari ale acestei actiuni, ci doar am fost semnalizat la urmatoarea intersectie sa ma opresc, agentul de politie intocmiindu-mi un proces verbal.
In 10 ani de zile este prima mea contraventie, si ca atare nu sunt la curent cu noile proceduri de recuperare a permisului.
As dori sa aflu daca in prezent mai sunt obligat sa dau un examen pentru recuperarea permisului, acel test "13 din 15". Din ce aud de la prieteni / cunostinte parerile sunt impartite, asa ca ar fi binevenita o parere avizata. a unei persoane in cunostiinta de cauza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaipescar , utilizator 12:04, 16 Iunie 2012
mihaipescar a scris:

Permisul de conducere mi-a fost suspendat pentru o durata de 30 zile, in urma nerespectarii culorii rosii a semaforului. Mentionez ca nu au existat daune sau alte urmari ale acestei actiuni(...)

oug 195
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

concluzia: nu trebuie sa dati testul 13/15.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
cyan, moderator
Multumesc pentru informatiile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis danut86 danut86 buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, perioada. mariustz mariustz Bun gasit, Am ramas fara permis pentru depasire pe linie continua. Agentul mi-a spus urmatoarele lucruri: 1. Fiindca sunt incepator, o sa raman fara ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare a permisului prelungita, ce se poate face? cbadriann cbadriann Am avut permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile din cauza neacordarii de prioritate.Cand am fost sa imi ridic permisul mi s-a spus ca mi sau mai dat ... (vezi toată discuția)