Am o executare silita prin poprire care curge din 2006 , aprilie. Lunar mi se retin 150 RON. In titlul executoriu trimis catre angajator se specifica faptul ca acesta , tert poprit , trebuie sa vireze suma de 2300 $ +825 RON dobanda + 740 RON onororiul executorului. Pana acum s-au adunat 4.800 RON. Am discutat cu executorul judecatoresc , acesta a iesit la pensie , si mi-a dat pe cineva care a preluat dosarul. Intrebarea mea este : cine imi transforma in dolari suma , am inteles ca trebuie din aprilie 2006 , de cand a inceput executarea sa stiu care era cursul dolarului. Trebuie sa stiu unde ma aflu cu suma.
Apoi , inainte de inceperea executarii , au fost niste procese pe care le-am pierdut , ptr. ca n-am avut avocat , i-am dat camatarului ( fost coleg ) 500 de dolari care ar trebui scazuti din suma totala. Numai ca el nu recunoaste sub nicio forma. Am o inregistrare telefonica , insa , de care nu stie prin care spune "DA MI_AI DAT 500$ . As putea face contestatie la executare ptr. cei 500 $ , ptr. lamurirea intelesului intinderii executarii silite? Ce sanse am? Eu nu am " chitanta " cum a facut el , apoi nici suma nu e reala , dar asta e alta poveste. Nu am decat martor, inregistrarea si contractul in original al casei care se afla la el si pe care mi l-a dat odata cu cei 500$.=D>
Pentru a invoca compensarea debitelor si dv. are trebui sa aveti un titlu executoriu, in lipsa acestuia nici contestatia la executare privind intinderea si intelesul dispozitivului nu are sanse de reusita.daca mai sunteti in termen puteti promova o actiune in pretentii pe calea dreptului comun.
Multumesc. Adica sa-l chem in judecata ptr. cei 500 $ sau cum ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Confuzie
ietam
Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu stiu cum sa procedez:
-am o poprire pe salariu , in urma unei executari silite ( un fost coleg de serviciu s-a folosit de ... (vezi toată discuția)