Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu stiu cum sa procedez:
-am o poprire pe salariu , in urma unei executari silite ( un fost coleg de serviciu s-a folosit de tot felul de metode , minciuni , pentru a ma actiona in instanta , pe motiv ca as fi imprumutat de la el 2300 $ , la care a adaugat o dobanda de 825 de lei si un onorariu de 740 lei pentru executor ). Platesc lunar 150 de lei , bani care intra in contul stipulat de "creditor". In contract nu se spune pana cand se termina poprirea. Incurcatura vine de la faptul ca suma ceruta este in dolari. Am mers cu o adeverinta,la executorul care a preluat dosarul de la cel dinainte ce a iesit la pensie ,din care reies sumele poprite , am facut conversia in dolari , dupa ce am scazut dobanda si onorariul. Astfel au iesit 1985 $. Problema grava este ca inainte de executare silita , i-am inapoiat colegului 500 $ , pe care nu i-a recunoscut nici la Politie , nici in declaratia de la Parchet , unde am facut o plangere penala. L-am sunat mai demult si l-am intrebat daca recunoaste cei 500%. a spus da si am inregistrat convorbirea. Cu acesti bani , s-ar fi sistat poprirea. Ea este din 2006;
-realitatea este ca suma imprumutata , nu de mine , ci de sotul meu , este de doar 800$ , insa a fost obligat sa scrie o "chitanta" de mana , in care m-a trecut si pe mine , fara sa semnez. Am aflat ulterior de acest lucru. Ne-am judecat in civil , dar n-am stiut sa ma folosesc de internarile in spital ale sotului meu , pe atunci somer , cu probleme de anxietate si atacuri de panica. "Chitanta" i-a fost dictata , smulsa de fapt prin dol.
Intrebari: -pot cere revizuire , pentru ca am descoperit acest nou element?Au trecut insa multi ani de la sentinta definitiva si irevocabila.
-imi accepta proba audio instanta?
-fiica mea poate depune marturie ca i-am dat 500$?
-sa merg pe actiune penala la Judecatorie sau pe civil?
-sa fac contestatie pentru ca nu stiu pana cand se intinde executarea silita? Nu are o data. se precizeaza doar sumele. Daca adun cu cei 500$ #-ose depaseste suma de 2300 cat era in contractul de executare.
Va cer scuze , cred ca nu prea am lamurit problema bine.
-
#-o
problema e destul de clar expusa.. dar nu prea vad utilitatea ei dupa ce ati achitat banii.. sau putut si inca se mai pot face multe.. cel mai bine e sa va consultati cu un avocat din zona unde locuiti
Stiu ca trebuie sa ma consult cu un avocat si asta voi face , dar mi-ar fi placut un raspuns care sa ma limpezeasca mai bine. Adica ce se intelege prin acele multe? Am dat banii , dar nu vedeti ca mai vrea pana la 2300 $ , nerecunoscandu-i pe cei 500 , pentru care nu am decat o proba audio? Cu alte cuvinte , creditorul , de fapt camatarul , ar mai vrea vreo 300 $, pe care nu-mi pot permite sa-i mai dau,:-/ fiindca " mai platitaram o data si pe deasupra"
Nelamurire
ietam
Am o executare silita prin poprire care curge din 2006 , aprilie. Lunar mi se retin 150 RON. In titlul executoriu trimis catre angajator se specifica faptul ca ... (vezi toată discuția)