avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptie incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptie incuviintare executare silita

Buna seara,
Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului justitiei un dosar pe numele meu cu admiterea cererii de incuviintare a executarii silite din data de 06.09.2011.
Intrebarea mea este de cand incepe prescriptia? De dupa cele trei luni de la neplata ratelor sau de la data admiterii cererii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kilincsilla , utilizator 08:44, 4 Octombrie 2012
Persoana interesata intreaba de prescriptie nu de perimare. Sunt notiuni si institutii distincte.
Dupa ultima rata achitata incep sa curga cei 3 ani privind prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
Daca cererea de incuviintare a fost introdusa dupa acesti 3 ani, dupa ce veti primi somatia formulati contestatie la executare prin care invocati prescriptia.
Ceau Corina

Am si eu probleme mari cu banca , as dori sa vorbesc cu tine . Se poate ?
Ti-am scris si un mesaj privat cu adresa mea de mail .Te rog sa-mi raspunzi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.Daca intr-un dosar executional inceput in 2011 nu am fost somat,7(sapte)luni,apoi am fost somat caci au blocat conturile,nu s-a prescris ... (vezi toată discuția)
Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)