Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca un bolnav psihic ( cu tulburare organica de personalitate) sa fie validat ca si consilier local. Exista vre-o reglementare in acest sens? Din cate stiu la angajare se solicita o fisa medicala, la alesii locali nu se ia in calcul asemenea probleme de sanatate? E posibil sa ne conduca niste bolnavi psihici?
Multumesc!
Consilierii locali nu va conduc. Ei sunt alesi pe majoritate politica pentru a aproba in cor ce zice primarul. In conditiile in care inca mai sunt primari cu 4 clase ce pretentii sa aveti de la un consilier? Este vadit faptul ca dvs aveti ceva personal de impartit cu el si vreti sa-l ,,aranjati" legal. V-a suparat tare de vreme ce v-ati interesat de el si i-ati aflat cazierul medical (e confidential).
Nu am nimic de impartit cu pers. respectiva, doar ca l-a avut cineva pacient si a ramas uimit cand l-a vazut pe lista de consilieri. Am tot cautat pe net sa vad daca e normal asa ceva si nu am gasit, drept pentru care m-am adresat acestui forum.
Si, din punct de vedere legal, Consiliul Local este cel care conduce, primarul ar trebui doar sa puna in aplicare hot. consiliului, doar ca la noi ..... realitatea e alta.
Art. 38. - legea 215/2001
(1) Consiliul local are initiativa si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati publice, locale sau centrale.
1. Comisia de validare examinează legalitatea alegerii fiecărui consilier şi propune Consiliului Local validarea mandatelor.
2. Comisia de validare va propune invalidarea alegerii unui consilier numai în cazul în care se constată încălcarea condiţiilor de eligibilitate sau dacă alegerea consilierului s-a facut prin frauda electorală, constatată în condiţiile Legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.