avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare urgenta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare urgenta

Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri?


> Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri?
Ar trebui sa ai o gestiune centrala la care sa inregistrezi factura de achizitie(unde NIR-ul se intocmeste doar cantitativ, deci fara pret de vanzare cu amanuntul) si de la gestiunea centrala catre punctele de lucru transferi marfa cu avize de insotire a marfii.(cantitate*pret de vanzare cu amanuntul).Poti intocmi si pentru avize un NIR din care sa-ti reiasa pretul de achizitie, ad.com, tva neex.
Inregistrarile sunt %:
-la gest.centrala(fara adaos comercial)
% =401
371.1(sau alt analitic)
4426

-la punctele de lucru
371.2(3,4) = % la pret de vanzare cu amanuntul
371.1 la pret achizitie(pret furnizor fara tva)
378.2(3,4) adaos com.
4428.2(3,4) tva neex.



La o factura se pot face cate NIR-uri vrei. In functie de modul de organizare :
- se poate primi marfa la un depozit central, la care se face NIR pe baza facturii primite si de aici se transfera la celelalte gestiuni cu Aviz, urmand ca fiecare gestiune sa faca NIR pe baza Avizului cu care a primit marfa
- se poate primi marfa direct la gestiuni , acestea urmand a face NIR pe baza facturii.
Oricum, contabilitatea trebuie sa copie intocmai fenomenul economic, asa cum are el loc in realitate.

> Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri?


Va multumesc pentru raspunsurile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie cabinet veterinar+pet shop dissy dissy Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o monografie pt un cabinet veterinar? Mentionez ca are in incinta si un pet shop si achizitioneaza marfuri cu ... (vezi toată discuția)
Este corecta inregistrarea? arisdenis arisdenis TRANSFER MARFA INTRE FARMACIE SI PCT LUCRU FARMACIE: 371.1-GEST CARE PREDA 371.2-GEST CARE PRIMESTE 371.2=371.1 1000 371.2=378.2 ... (vezi toată discuția)
Transfer gestiuni global valorice daryana daryana Buna ziua!! Care sunt articolele contabile corecte pentru transfer marfa intre doua gestiuni global valorice 371.1 = % suma in rosu (valoarea ... (vezi toată discuția)