avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara a copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara a copilului minor

Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca este copilul lui ,cand avea copilul 8 luni ,ea an intentat un proces de paternitate ,pe care la si castigat .Instanta a hotarat ca este tatal minorei si in certificat la numele tatalui a fost trecut respectivul individ. El nu a dorit nici o legatura cu fata si nici cu mama ,doar plateste pensia alimentara . Acum fata trebuie sa plece in vacanta in Canada la bunicii materni si intrebarea mea este : este mama tutore legal si ii poate da ea o declaratie pt plecarea din tara ,sau are nevoie si de la tata de incuviintare pt plecare ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:49, 18 Iunie 2012
Nu are despre ce sa se mai intereseze. Ori da de tata pt declaratie si acela o va trimite prin posta, ori nu mai pleaca.
Daca apeleaza la instanta pt a suplini acest acord sau pt a cere ca mama sa exercite singura aut parinteasca va rata vacanta
daca tata ii trimite declaratia pe mail este valabila ? nu trebuie originalul ?
multumesc mult .
Doamna, este valabila doar o declaratie legalizata data in fata unui notar englez sau in fata consulului român si doar in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Copil născut în italia, fără tată în certificatul italian. cum putem rezolva în românia această problemă? Geaninagy Geaninagy Buna ziua eu am născut in Italia iar fata in certificatul italian are numai mama si numele mamei de familie concubinul meu nu a putut fi prezent in Italia ... (vezi toată discuția)