avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil născut în Italia, fără tată în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil născut în Italia, fără tată în certificatul italian. Cum putem rezolva în România această problemă?

Buna ziua eu am născut in Italia iar fata in certificatul italian are numai mama si numele mamei de familie concubinul meu nu a putut fi prezent in Italia pentru recunoaștere deci el nu apare in certificat ca tata la rubrica tata este gol întrebarea mea este : In România este posibil sa facem certificat românesc si fetița sa aibe numele tatălui si in certificat la rubrica tata sa apăra si numele tatălui sau certificatul italian poate fi doar transcris si nu se poate schimba nimic ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 18:41, 30 August 2018
Intai transcrieti certificatul in Romania. Apoi tatal da o declaratie in forma autentica prin care recunoaste paternitatea minorei. Cu aceasta mergeti impreuna din nou la starea civila si solicitati inscrierea acestuia in certificatul de nastere al copilului, moment in care solicitati si ca minora sa poarte in continuare numele tatalui.

"În cazul în care filiaţia a fost stabilită ulterior şi faţă de celălalt părinte, copilul, prin acordul părinţilor, poate lua numele de familie al părintelui faţă de care şi-a stabilit filiaţia ulterior sau numele reunite ale acestora. Noul nume de familie al copilului se declară de către părinţi, împreună, la serviciul de stare civilă la care a fost înregistrată naşterea."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoașterea copilului Dana Ibrahim Dana Ibrahim Am născut în 2014 in Romania , concubinul de naționalitate siriană nu a putut veni in Romania din cauza vizei, al meu băiat nu e recunoscut de tata și ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele tatalui stana_i2010 stana_i2010 Cand am nascut copilul eram in proces de divort. Copilul a fost trecut pe numele fostului sot, acesta fiind trecut si la rubrica tata.. Dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
numele copilului din afara cãsãtoriei lpintilescu lpintilescu Bună ziua, Spuneţi-mi, vă rog, dacă un copil născut în afara căsătoriei este recunoscut ulterior de către tată, prin actului de recunoaştere ... (vezi toată discuția)