avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... cursuri de prim ajutor
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

cursuri de prim ajutor

Buna ziua,
Am o firma de formare profesionala. Avem dreptul sa organizam aceste cursuri de prim ajutor?
S-a incheiat un contract intre firma si un medic de la urgente.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SC GEEA RUGBY CLUB SRL , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 23:30, 25 Iunie 2012
După avizarea de către ANC (fosta CNFPA) a dosarului
Imi scapa mie ceva, pt ca nu-mi amintesc sa existe undeva in legislatia SSM obligativitatea urmarii acestor cursuride prim ajutor ?
Buna seara!
Nu sutn cerute ...expres, dar sunt cerute la control! Sau recomandate...depinde de inspector! Oricum, trebuie decizie pentru cei care sunt abilitati si raspunzatori de aceasta activitate! Pentru a face, trebuie sa fie instruiti...manechin, probe samd!
Pentru a face cursurile teebuie sa aveti medic si acesta sa fie si formator! Sunt niste cursuri speciale, organizate de Crucea Rosie (numai pentru medicii care pot face acest lucru...) si este mai greu pentru paramedici...E la limita si din punctul de vedere al unora, sunt organizate ilegal! Oricum, cursurile de 40 sau/si de 80 de ore, au si partea de prim ajutor!
Sper sa fi lamutir cate ceva, sau sa nu incurc prea mult!
O seara buna!
Daca un inspector de munca cere in timpul controlului ca lucratorii care au fost desemnati sa aplice masurile de prim ajutor, de stingere a incendiilor şi de evacuare a lucratorilor sa fi urmat un curs de acordare a primului ajutor, ori nu cunoaste legislatia (putin probabil) ori profita de necunoasterea legislatiei de catre angajator si astfel recomanda si o firma unde sa se faca cursul (nu lipsit de un interes material).
Sunt interesata daca ati reusit sa aflati care este procedura pentru a putea organiza cursuri de prim ajutor .Va rog sa-mi raspundeti . Multumesc.

Alte discuții în legătură

Curs de prim-ajutor rrramor rrramor In ce lege este specificat faptul ca in cadrul fiecarei societati trebuie sa existe cel putin o persoana care sa fi urmat cursurile de prim-ajutor? Nu vorbesc ... (vezi toată discuția)
Atributii in protectia si securitatea muncii georgeandrei georgeandrei Buna ziua, De curand, am primit de la directorul societatii unde lucrez, o decizie prin care sunt desemnat sa ma ocup de ”aplicarea masurilor de ... (vezi toată discuția)
Cadrul medical MatiesiAlin MatiesiAlin Lucrez intr-o institutie ( fabrica) si as vrea sa stiu daca este nevoie de cadru medical angajat sa fie in permanenta la locul de munca ? Sau sunt de ajuns ... (vezi toată discuția)