avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Cadrul Medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Cadrul Medical

Lucrez intr-o institutie ( fabrica) si as vrea sa stiu daca este nevoie de cadru medical angajat sa fie in permanenta la locul de munca ? Sau sunt de ajuns persoanele desemnate sa acorde primul ajutor ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:30, 24 Mai 2018
Daca in organigrama firmei exista post poate fi angajat cadru medical permanent.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.10 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să ia măsurile necesare pentru acordarea primului-ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor, adaptate naturii activităţilor şi mărimii întreprinderii şi/ sau unităţii, ţinând seama de alte persoane prezente;
b) să stabilească legăturile necesare cu serviciile specializate, îndeosebi în ceea ce priveşte primul-ajutor, serviciul medical de urgenţă, salvare şi pompieri.
(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), angajatorul trebuie să desemneze lucrătorii care aplică măsurile de prim-ajutor, de stingere a incendiilor şi de evacuare a lucrătorilor.
(3) Numărul lucrătorilor menţionaţi la alin. (2), instruirea lor şi echipamentul pus la dispoziţia acestora trebuie să fie adecvate mărimii şi/ sau riscurilor specifice întreprinderii şi/ sau unităţii.
Cadrele medicale sunt angajate ca profesionisti pe post si in functie de riscurile profesionale identificate si evaluate la nivel de firma pot lucra chiar in schimburi.
Persoanele desemnate prin decizia angajatorului sa acorde prim-ajutor trebuie instruite de catre cadre medicale si testate asupra capacitatii lor de a acorda prim-ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii in protectia si securitatea muncii georgeandrei georgeandrei Buna ziua, De curand, am primit de la directorul societatii unde lucrez, o decizie prin care sunt desemnat sa ma ocup de ”aplicarea masurilor de ... (vezi toată discuția)
Punct sanitar cu ambulanta katalin64 katalin64 Buna ziua!La o uzina chimica cu angajati peste 2500 este cumva obligat conducerea prin lege ca trebuie sa aiba un punct sanitar pentru urgente dotat cu ... (vezi toată discuția)
Curs de prim-ajutor rrramor rrramor In ce lege este specificat faptul ca in cadrul fiecarei societati trebuie sa existe cel putin o persoana care sa fi urmat cursurile de prim-ajutor? Nu vorbesc ... (vezi toată discuția)