avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Punct sanitar cu ambulanta
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Punct sanitar cu ambulanta

Buna ziua!La o uzina chimica cu angajati peste 2500 este cumva obligat conducerea prin lege ca trebuie sa aiba un punct sanitar pentru urgente dotat cu Ambulanta proprie!Conducerea vrea sa des finteze fabriva are peste 50 de ani si totdeauna a funtionat cu dispensar si cu Ambulanta dar noua conducere numai are nevoie de ei!Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:44, 17 Ianuarie 2014
Legea ssm nr. 319/ 2006 mentioneaza la
-art.10 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să ia măsurile necesare pentru acordarea primului-ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor, adaptate naturii activităţilor şi mărimii întreprinderii şi/ sau unităţii, ţinând seama de alte persoane prezente;
b) să stabilească legăturile necesare cu serviciile specializate, îndeosebi în ceea ce priveşte primul-ajutor, serviciul medical de urgenţă, salvare şi pompieri.
(2) Pentru aplicarea prevederilor al.(1), angajatorul trebuie să desemneze lucrătorii care aplică măsurile de prim-ajutor, de stingere a incendiilor şi de evacuare a lucrătorilor.
(3) Numărul lucrătorilor menţionaţi la al.(2), instruirea lor şi echipamentul pus la dispoziţia acestora trebuie să fie adecvate mărimii şi/ sau riscurilor specifice întreprinderii şi/ sau unităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post prim ajutor intreprindere anemones anemones Buna ziua, Ce conditii trebuie indeplinite pt infiintarea unui post de prim ajutor intr-o intreprindere cu 500 salariati? Asistentele medicale sunt angajatele ... (vezi toată discuția)
Cadrul medical MatiesiAlin MatiesiAlin Lucrez intr-o institutie ( fabrica) si as vrea sa stiu daca este nevoie de cadru medical angajat sa fie in permanenta la locul de munca ? Sau sunt de ajuns ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa beneficieze de serviciile private pentru situatii de urgenta claclacla claclacla Buna ziua va rog sa ma ajutati sa gasesc baza legala care obliga o societate comerciala sa contracteze serviciile private pentru situatii de urgenta. (vezi toată discuția)