Buna ziua,
Ce conditii trebuie indeplinite pt infiintarea unui post de prim ajutor intr-o intreprindere cu 500 salariati? Asistentele medicale sunt angajatele firmei respective,trebuie o probare de la DSP? Dotarea minima si obligatorie este cuprinsa intr-un act normativ?
De ex,cum in centrele comerciale,piscine etc,exista paramedici in caz de urgenta.Exista o lege care obliga firmele cu 500 angajati sa infiinteze posturi de prim ajutor cu personal permanent calificat in acordarea primului ajutor?
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
Art.10 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să ia măsurile necesare pentru acordarea primului-ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor, adaptate naturii activităţilor şi mărimii întreprinderii şi/ sau unităţii, ţinând seama de alte persoane prezente;
b) să stabilească legăturile necesare cu serviciile specializate, îndeosebi în ceea ce priveşte primul-ajutor, serviciul medical de urgenţă, salvare şi pompieri.
(2) Pentru aplicarea prevederilor alin. (1), angajatorul trebuie să desemneze lucrătorii care aplică măsurile de prim-ajutor, de stingere a incendiilor şi de evacuare a lucrătorilor.
(3) Numărul lucrătorilor menţionaţi la alin. (2), instruirea lor şi echipamentul pus la dispoziţia acestora trebuie să fie adecvate mărimii şi/ sau riscurilor specifice întreprinderii şi/ sau unităţii.
Conform acestor prevederi, angajatorul incheie contracte cu DSP si cu serviciul de ambulanta. Detaliile (mentionate de dvs.) se stabilesc prin contractele respective.
La numarul mare de angajati existent, preferabil este sa existe serviciu medical pe platforma unitatii, autorizat de catre DSP si dotat corespunzator (conform riscurilor profesionale existente la locurile de munca/ posturile de lucru, riscuri evaluate de catre angajator) cu aparatura medicala (inclusiv stationar medical si ambulante), materiale de prim ajutor, personal medical, etc.
Dotarea cu aparatura medicala, materiale de prim ajutor si incadrarea cu personal medical (autorizat de catre DSP) se face conform normelor medicale in vigoare, cu aprobarea DSP.
Se are in vedere Legea nr.95/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare privind reforma in domeniul sanatatii.
Cadrul medical
MatiesiAlin
Lucrez intr-o institutie ( fabrica) si as vrea sa stiu daca este nevoie de cadru medical angajat sa fie in permanenta la locul de munca ? Sau sunt de ajuns ... (vezi toată discuția)