avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... relocare sau incetare contract de munca dupa concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

relocare sau incetare contract de munca dupa concediu de crestere copil

In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil mai devreme cu o luna ( cu data de 1 aug. 2012). Dupa o discutie scurta mi s-a spus ca nu mai au locuri libere in Bucuresti si au doua propuneri pentru mine: una ar fi desfacerea contractului de munca si cealalata, relocarea(Cluj sau Targu Mures). In conditiile in care eu locuiesc in Bucuresti cu copilul si sotul care are slujba tot in Bucuresti mi-ar fi foarte greu sa ma mut si cu toate astea as face-o daca angajatorul mi-ar oferi bani de chirie pentru noua locatie si un salariu din care sa imi intretin toata familia. Stiu ca daca refuz relocarea nu am sanse de castig in instanta. Intrebarea mea ar fi daca firma e obligata sa accepte pretentiile mele financiare pentru relocare? Daca nu, ce as putea face in continuare? As vrea sa mai adaug ca mai am doua colege care sunt tot in concediu de crestere copil (acest concediu li se incheie tot in aceeasi perioada ca si mine) si ele au fost sunate la inceputul anului de catre angajator sa se intoarca la birou(in Bucuresti) cat mai repede pentru ca au nevoie. Ele sunt tot contabile ca mine diferenta este ca eu tineam contabilitatea firmei iar ele a clientilor firmei (fiind firma de contabilitate) plus ca in locul meu a fost adusa o doamna care este chiriasa directoarei. Deci loc as avea in Bucuresti insa exista rea-viunta ca sa nu spun altfel. In speranta ca nu v-ati plicitsit citind povestea mea, va rog sa ma ajutati cu un sfat, sau mai multe! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 17 Iunie 2012
1. Angajatorul nu este obligat sa accepte conditiile impuse de un salariat ..

2. Legea nr 202/2002:
art.10 (7) - La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

3. Cand ati intrat in CCC ?
Concediul de crestere copil l-am inceput in noiembrie 2011 si mi se incheie in 10 septembrie 2012.
In acest sens, angajatorului ii este interzis sa va concedieze pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC .. art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la servici concediu de maternitate nicoles23 nicoles23 Buna ziua, as dori sa stiu 100% daca angajatorul este obligat sa imi pastreze locul de munca pana la revenirea din concediu de maternitate. Am intrat in ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediul de ingrijire copil Florentinaaa Florentinaaa Copilul meu va face 2 ani in 21 aprilie 2014. Momentan sunt in CIC.Cand m-am angajat in firma ( mai 2009) locuiam in Bucuresti firma fiind tot din Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Angajat revenire ccc MikePort MikePort Buna, Se da urmatoarea situatie: O angajata a unei firme intra in concediu crestere copil de 1 an, urmand ca la revenire sa primeasca stimulent de insertie ... (vezi toată discuția)