avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modalitati de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modalitati de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene

"
Acordă termen la 29.05.2012 pentru ca MEF să ia cunoştinţă de motivarea încheierii pronunţate de ICCJ în dos.nr.6957/2/2012 şi pentru a pune în discuţia părţilor cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a UE sau o eventuală suspendare în raport de soluţia pronunţată de ÎCCJ-Secţia contencios administrativ şi fiscal la data de 15.03.2012.
...........................
Solutie: Admite în parte cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene sub aspectul întrebării nr.2. În temeiul art. 244 pct.1 Cod proc.civ. suspendă soluţionarea cauzei până la pronunţarea de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărârii preliminare cu privire la sesizarea formulată în dosarul nr. 6957/2/2010 de ÎCCJ-Secţia contencios administrativ şi fiscal, cu privire la întrebarea nr.2 din cerere. Cu recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în şedinţă publică, 5.06.2012. "

cum se seziseaza curtea de justitie a uniunii, de instanta investita cu cauza mea, adica individual/cauza sau in cazul in care intrebarea preliminara a mai fost pusa in alta cauza si nu avem inca un raspuns, nu se mai trimite intrebarea preliminara
Cel mai recent răspuns: ContSters253638 , utilizator 15:41, 17 Iunie 2012
conform Tratatului de la Lisabona, doar instantele pot inainta cererei de intrrebari prleliminare CJUE, pe cazul in speta...daca s-a admis cererea instanta va trimite aceasta cerere, urmand ca CJUE sa se pronunte la cazul dvs. in speta doar sub aspectul respectarii prevederuilor dreptului UE...apoi, dupa ce vine raspunsul , dosarul se va relua si solutiona in functie de raspunsul CJUE.
desi imi sustin doctoratul in dreptul UE nu pot sa va dau mai multe amanunte deoarece nu cunosc speta. daca doriti mai detaliati
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
intrebarea e clara..fiecare instanta investita cu intrebarea, si sesizeaza ori doar prima si restul suspenda...daca afla de existenta intrebarii
evident doar in conditiile in care nu s-a pronuntat pt ca altfel ar tb sa stie toata lumea
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
ContSters253638, utilizator
diorel a scris:
(...) fiecare instanta investita cu intrebarea, si sesizeaza ori doar prima si restul suspenda...daca afla de existenta intrebarii (...)

cea care a fost sesizata si a admis cererea ( cum vad ca ati scris) suspenda ....nu vad despre ce instante mai vorbiti.....doar nu aveti acelasi proces la mai multe instante in acelasi timp....prin urmare, ca sa fie clara o intrebare trebuie sa stiti ce formulati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
doamna avocat sunt mai multe dosare cu parti diferite si cu aceeasi intrebare preliminara..ce nu-i clar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
ContSters253638, utilizator
Fiecare instanta va trimite intrebarea catre CJUE si cauzele vor fi suspendare de fiecare instanta in parte.

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu se mai poate da in judecata? asaftei91 asaftei91 vreau sa imatriculez masina fara sa platesc timbru de mediu sa dau in judecata se mai poate?si vreau sa mai stiu daca se mai poate daca imi da si numere rosii ... (vezi toată discuția)
Cerere de sesizare a curtii de justitie a uniunii europene saandyf saandyf As dori sa stiu daca intr-un proces pe rol,dupa termenul in care s-au propus si incuviintat probe, daca mai poate fi primita o cerere cu intrebari preiminare ... (vezi toată discuția)
Ce articol din tratatul pentru functionarea uniunii europene sau din alt tratat ori directiva prevede obligativitatea respectarii hotararilor cjue ?? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Ce articol din Tratatul pentru Functionarea Uniunii Europene sau din alt tratat ori directiva prevede obligativitatea respectarii hotararilor CJUE ... (vezi toată discuția)