avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calificat sau necalificat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calificat sau necalificat?

Sunt angajata ca operator mase plastice de 2 ani la o societate,am absolvit liceul de constructii masini,cu diploma de bac si meseria de mecanic masini si utilaje,am salariul de 900 ron.In ccm pe societate este specificat ca salariul de incadrare pentru muncitori necalificati este de 800 ron iar pentr cei calificati de 1300 ron.cum ma pot considera eu? Putin mai mult decit necalificata?Sau absolventii de liceu cu diploma de bac nu mai sunt calificati? Responsabilul resurse umane mi-a dat exemplu ca el este calificat ca are studii superioare si este angajat pe postul care cere aceste studii.Eu cum mai sunt???? numai cei cu studii superioaren sunt calificati??#-o
Cel mai recent răspuns: laurentiaghinea , utilizator 18:10, 19 Iunie 2012
denumirea societatii este ,,SC......SRL" contractul colectiv de munca contine drepturi minime impuse de lege,ca salariati avem acces foarte greu sau deloc la el,singurul reprezentant care are acces la el a fost ales de conducere,iar la capitolul salarizare avem un art.care spune asa ,,Pentru sc.....srl se stabileste salariul brut la nivelul anului 2012 de 1300 lei lunar,pentru personalul calificat si de 800 lei lunar,pentru personal necalificat.Dar in codul muncii este specificat ,,pentru munca egala plata egala" ,daca 2 operatori fac acceasi munca,au acelasi nivel de studii,au aceleasi performante nu ar fi corect conform codului muncii sa fie salarizati daca nu la fel,cel putin apropiat? diferenta de salariu este de 250 de ron! Cum pot convinge angajatorul ca nu este corect (dupa parerea mea) ca aceasta diferenta sa fie atat de mare?
II puteti arata angajatorului prevederile Codului Muncii ... Art. 6 (3) Pentru munca egală sau de valoare egală este interzisă orice discriminare bazată pe criteriul de sex cu privire la toate elementele şi condiţiile de remunerare.
ok. asta am facut,dar pentru ca exista mereu un ,,dar" angajatorul a marit norma de munca impunind niste reguli mai putin ortodoxe si nelegale consider eu si anume daca nu reusesti sa-ti faci norma ,lucru aproape imposibil si calitativ si cantitativ sa ramai peste program sa o faci bineinteles fara plata,sau sa vii sambata 4h la curatenie si 4h sa-ti faci ce nu ai reusit in cursul saptaminii,tot fara plata.Nu ni se pune la dispozitie sau macar nu ni se explica cum au facut ei o asemenea normare a muncii,ci doar ni se spune ca inca nu am ajuns la randamentul pe care si la calculat societatea,randament care a crescut cu cel putin 20% in ultimele 6 luni.Se afiseaza niste cifre si niste calcule care mai rau ne baga in ceata,in urma carora chiar daca productia a crescut in mod vizibil randamentul afisat de ei este egal sau poate chiar mai mic!Iar persoanele favorizate tot favorizate au ramas.Nu pot demonstra ,,pe hartie cum se zice ca sunt favorizate " dar li se dau sarcinile cele mai usoare de atunci si cele mai simple Ce as mai putea face? cand chiar daca ai dreptate si seful nu te place? Nimeni nu este perfect,toti suntem supusi greselii ,iar atunci cand gresim numai unii sunt sanctionati, ceilalti sunt acoperiti in diferite moduri! de ei sunt cu sarut mana!sau pup......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificarea Ionut Georgescu Ionut Georgescu Doresc sa angajez un ajutor de ospatar fara calificare (nu are nici un fel de diploma de specialitate), cu diploma de liceu, adult, cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Cor aartist aartist Va rog sa-mi comunicati care este criteriul de diferentiere intre muncitor si muncitor necalificat? Mai precis cum incadrez o persoana ca munciitor ... (vezi toată discuția)
Fișa de post takytaky1 takytaky1 Buna ziua. Lucrez in industria textila(fiind calificat,cu liceu si diploma de calificat în industria textilă)nelămurire mea e :De ce ne pune sa semnam ... (vezi toată discuția)