avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fișa de post
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fișa de post

Buna ziua. Lucrez in industria textila(fiind calificat,cu liceu si diploma de calificat în industria textilă)nelămurire mea e :De ce ne pune sa semnam niște hârtii FISA DE POST in care scrie operator confectioner/muncitor necalificat!!!??nivel de instruire mediu/studii generale. Fiind calificat in domeniu nu trebuia sa scrie in FISA postului ca fiind calificat?daca semnam(fiind valabil pt întreaga fabrică)Nu ne afectează salariul?sau mai târziu pensia?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:15, 2 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi o gaselnita din partea angajatorului pentru a va incadra la alt nivel de salarizare, posibil la salariul mediu pe economie ca necalificat. Depinde si de postul pentru care semnati, daca acesta in organigrama firmei este pentru lucrator necalificat.
Lucram in fabrică de confecții, la masini de cusut (masini speciale sau masini obișnuite)am semnat actul adițional cu mărirea de salar si diferența între un necalificat si un calificat nu este foarte mare. Dar la câteva zile după semnarea ....ni s-au dat aceste fise de post in care scria ca suntem toti muncitori necalificați.(spunând că nu are importanță dacă ești trecut calificat sau nu ca oricum toti lucreaza pe sector la masina de cudut).Noi ca muncitori calificați am cerut sa modifice dar ei au spus sa tăiem noi cu pixul si sa scriem ca suntem calificați...(fără a semna si ștampila ei modificarile).e normal sa facem asta?
Fisa de post se intocmeste de catre angajato si se semneaza de acesta ca aprobare si de catre lucrator pentru luare la cunostinta.
Cred ca nu am fost înțeleasă.stiu ce este fisa de post...Dar nu sunt lămurită de ce au trecut acolo ca fiind necalificat si ne pun pe noi ca muncitori sa modificăm cu pixul .(Sa scriem cu pixul ca suntem calificați)
Modificarea cu pixul nu este valabila decat daca se semenaza de catre cel care a modificat/ angajatorul poate modifica si exista acceptul scris al lucratorului pentruluare la cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare pe post in cadrul societatii tudorpetrica tudorpetrica ce se intimpla cu salariatii care au fost angajati ca muncitori necalificati (in confectii) si totusi ei lucreaza in masina de cusut? Am inteles ca se poate ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal? PracticMan PracticMan Va deranjez din nou cu o problema: Sora mea a lucrat la o firma de confectii timp de 4 ani , ocupind un post care necesita calificare, dar in cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Productie cu personal necalificat Wandy Wandy Buna ziua, vreau sa angajez o croitoreasa care nu are calificare, acum este la liceu. Am vazut ca exista cor pentru acest lucru 932905 - Muncitor necalificat ... (vezi toată discuția)