avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Productie cu personal necalificat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Productie cu personal necalificat

Buna ziua, vreau sa angajez o croitoreasa care nu are calificare, acum este la liceu. Am vazut ca exista cor pentru acest lucru 932905 - Muncitor necalificat in industria confectiilor, este legal sa produc haine si sa le vand doar cu un muncitor necalificat sau trebuie sa am si o croitoreasa calificata, care are diploma avizata de ministerul muncii?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:54, 5 Martie 2014
Puteti angaja pe cine doriti daca este priceputa in confectii. Probleme pot sa apara in situatia in care doamna va produce rebuturi. In aceasta situatie nu o puteti concedia ca necorespunzator profesional intrucat nu e calificata in meserie. De asemenea in cazul unui accident de munca la masina de cusut veti fi raspunzator dvs, intrucat ea nu e calificata pt meseria respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fișa de post takytaky1 takytaky1 Buna ziua. Lucrez in industria textila(fiind calificat,cu liceu si diploma de calificat în industria textilă)nelămurire mea e :De ce ne pune sa semnam ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)
De ce agentii de paza nu sunt considerati calificati??? lataretu constantin lataretu constantin [/quot]in 2003 am facut cursurile de ag paza fiind cursuri de calificare profesionala insa nu se considera ca o meserie calificata fiind platit tot ca ... (vezi toată discuția)